Tarih yazmayanlar tarih olur...

Türkiye 24 Haziran’da tarihinin en önemli seçimini yaşadı. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ndeki yüksek katılımla Türkiye büyük bir demokrasi sınavı vermiştir. Aziz Türk Milleti Sayın Cumhurbaşkanımızın sesine kulak vermiş, yeni sistemin temellerini atmak için gayretlerini desteklemiş ve bu destek Türk ve dünya demokrasi tarihindeki yerini almıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde ve başkanlığında kurulan yeni kabinede, çok değerli bakanlarımızın bulunması, Türkiye’nin yeni bir büyüme dönemine gireceği ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğine olan inancımızı daha da arttırmıştır.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi, dünyada kıran kırana yaşanan rekabette Türkiye’nin önemli ölçüde önünü açmıştır. Yeni sistemde hızlı ve etkili bir yönetim anlayışı esas alınacak, bu da ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacaktır. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacaktır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyişin hakim olacağına inanıyoruz. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacaktır. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak, bu da ülkemizin küresel rekabette söz sahibi olmasını sağlayacaktır.

Biz İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak, tüm imkan ve kabiliyetlerimizle üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek, ülkemizin milli hedeflerini gerçekleştirmek için sorumluluk almaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, başkanlığında kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde açıklanan ilk kabinede görev alan tüm bakanlarımızı tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dileriz. Aynı şekilde 15 yıldır hem bakanlığı, hem de başbakanlığı döneminde, bulunduğu her konumda sektörümüzü her zaman destekleyen, önümüzü açan çalışmalara imza atan, birçok kanun ve yönetmelikle hayatımızı kolaylaştıran ve şimdi de TBMM Başkanı seçilerek ülkemize hizmetine devam edecek olan Binali Yıldırım’ı yürekten tebrik ediyor, sektörümüze yaptığı hizmetler için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Temmuz ayı biz denizciler açısından çok yoğun bir ay olarak geçti. Öncelikle, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı haftasını, ülkenin birçok yerinde değişik etkinliklerle kutladık. Önümüzdeki yıllarda daha da görkemli, denizciliğimize yakışır bir şekilde kutlamak için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. ‘Denizci Millet, Denizci Ülke’ olma yolunda çaba ve gayretlerimiz kesintisiz devam edecektir. Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın hemen ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü büyük bir coşkuyla ülkenin dört bir tarafında kutladık, şehitlerimizi saygıyla andık. Hatırlanacağı gibi, 15 Temmuz 2016 gecesi başlayan ve ertesi güne sarkan hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla halkın sokaklara dökülmesi sonucu yüce milletimiz bu hain saldırıya geçit vermemişti. Milletimiz Çanakkale’de olduğu gibi bu hain saldırıyı da canı pahasına püskürtmüş, Türk halkı bir kez daha dünya kamuoyu önünde şerefli bir tarih yazmıştır.

Anadolu toprakları kutsal topraklardır ve bu topraklar çok sayıda ihanet ve saldırı yaşamıştır. Yapılan saldırılar bu kutsal toprakların kadim insanları tarafından her seferinde püskürtülmüştür. Anadolu toprakları yüzyıllardır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış, kesintisiz dünyaya uygarlığın yayılmasına önayak olmuştur. Anadolu topraklarında yaşayan insanlarımız bunun içindir ki hiç tarih olmadı, hep tarih yazdı. 15 Temmuz hain saldırısında olduğu gibi… Şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ve komşumuz Yunanistan’da yaşanan büyük facia... Yunanistan’ın başkenti Atina çevresindeki ormanlarda başlayan sonrasında yerleşim yerlerine sıçrayan son rakamlara göre 82 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı yangın felaketinde hayatını kaybedenler için duyduğumuz üzüntü büyük.
Yaralılara şifa diliyor, komşumuzun acısını paylaşıyoruz.

Bayramlar insanları bir araya getiren en güzel vesilelerdir. Bu vesile ile denizcilik sektörümüzün Kurban Bayramı’nı yürekten kutluyor; her zamanki gibi “Niyeti halisane olanın sonu selamettir” diyerek hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum...