CIIE 2019 Fuarı, 05-10 Kasım 2019, Shanghai, Çin Halk Cumhuriyeti Hk.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 03.05.2019 tarihli ve E-00043686545 sayılı yazısı.

Sayın Üyemiz,

İlgi yazı ile, Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) ev sahipliğini yaptığı, geçen yıl 240 bin metrekarelik bir alanda 130 ülkeden 2.800 firmanın katılım sağladığı “Çin Uluslararası İthalat Fuarı”nın (CIIE) ikincisinin 5-10 Kasım 2019 tarihleri arasında Shanghai’da gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu fuarda bu yıl toplam 4 bin metrekarelik alanın ülkemiz için tahsis edilmiş olduğu belirtilmekte olup, fuarda İstanbul Maden ve Metalciler İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından milli katılım organizasyonu düzenleneceği belirtilmektedir. Fuarda hizmet ticareti için de bölümler ayrıldığı ifade edilmekte olup, hizmet sektöründe yer alan firmaların fuara katılım sağlamasının faydalı olacağı ifade edilmektedir.

Bahse konu fuara katılım sağlayacak üyelerimizin İMMİB ile iletişime geçerek firma bilgilerinin Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere en geç 13 Eylül 2019 tarihine kadar TOBB’a (yasar.beyaz@tobb.org.tr) gönderilmesi gerektiği hususu ifade edilmektedir.

Bilgilerinizi arz/rica ederim.

Saygılarımla,