• Anasayfa
  • |
  • Endonezya’nın Kendi Karasularında Kükürt Üst Limiti Uygulamasını Geciktirmesi Hk.

Endonezya’nın Kendi Karasularında Kükürt Üst Limiti Uygulamasını Geciktirmesi Hk.

Endonezya, Sularında Kükürt Üst Limiti Uygulamasını Geciktirecek

Reuters’in Endonezya Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, Endonezya’nın 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren düşük kükürtlü yakıta geçmeyeceği belirtilmektedir. 

Yetkililer, 2020 sonrasında da Endonezya bayraklı gemilerin kendi karasularında azami % 3,5 kükürt içeriği olan yakıtlarını, Scrubber zorunluluğu olmadan kullanmaya devam etmelerine izin vermeyi planlamaktadır. 

Resmi makamlar, Endonezya'nın enerji şirketi Pertamina'nın fazla miktarda yüksek kükürtlü yakıt kaynaklarına sahip olduğunu belirtip, ülkenin bu stokları tükettikten sonra yaklaşmakta olan düzenlemelere uyacağını ekleyerek kararlarını açıkladılar. 

Uluslararası rotalarda seferlerine devam edecek Endonezya bayraklı gemilerin, Ocak 2020 tarihinden itibaren Uluslararası Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization-IMO)’nün yakıt kurallarına uyması gerekecektir. 

1 Ocak 2020 itibariyle yürürlüğe girmesi planlanan IMO yönetmeliklerine göre gemilere Scrubber takılmadığı sürece %3,5 kükürt içeriğiyle kullanılan yakıtların kükürt üst limiti en fazla %0,5 olacaktır. 

% 0,5 kükürt üst limiti uygulaması, egzoz gazı temizleme sistemleri (Exhaust Gas Cleaning Systems-EGSC) ile donatılmamış gemiler için, % 0,5 üzeri kükürt içeriği olan yakıtların taşınmasına kadar etki edecektir. Taşıma yasağı ise 1 Mart 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir.

 

Kaynak      : World Maritime News