• Anasayfa
  • |
  • Gençler, ‘Deniz Kirliliğine Çözüm’ için Ordu’da toplanıyor

Gençler, ‘Deniz Kirliliğine Çözüm’ için Ordu’da toplanıyor

Avrupa'nın 8 değişik ülkesinden 48 genç, 14-20 Aralık 2015 tarihleri arasında deniz kirliliği nedenleri ve mücadele yöntemlerini tartışmak üzere Ordu'da bir araya gelecek.

Avrupa'nın 8 değişik ülkesinden 48 genç, denizin insan yaşamındaki önemi, Avrupa Birliği bünyesindeki ortak bir problem olan deniz kirliliğinin sebepleri ve neticeleri ile Avrupa Birliği çatısı altında kirlilikle mücadele yöntemlerini ve bireylere düşen sorumlulukları tartışmak üzere Ordu'da buluşuyor.

Altınordu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin bir araya getirmiş olduğu gençlerle kurulan Kuzey Düşleri Gençlik Grubu'nun proje koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan 'The Sea Of Youth' adlı proje, Türkiye, Azerbaycan, İtalya, Makedonya, Ermenistan, Romanya, Gürcistan ve Hırvatistan'dan 48 gencin katılımıyla 14-20 Aralık 2015 tarihleri arasında Ordu'da gerçekleştirilecek.

Proje koordinatörü Halil Ulutaş, "Proje kapsamında Avrupa ülkelerinin ortak bir problemi olan deniz kirliliğine dikkat çekilecek, toplumda farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlenecek. Avrupa Birliği'nde sosyal uyumu güçlendirmek, gençler arasında dayanışmayı geliştirmek, hoşgörüyü teşvik etmek, değişik kültürlerden gelen gençlerin dayanışması ve ortak bir çalışma mevzusu çerçevesinde bir araya gelerek etkinlik düzenlemeleri sağlanacaktır" dedi.

Ordu Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Altınordu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ulubey Anadolu Lisesi ve Kuzey Spor Kulübü'nün desteklediği proje kapsamında gençler, Ordu'nun doğal güzelliklerini tanıma fırsatı bulacaklar. Bu kapsamda Boztepe, Yason Burnu, Kurul Kalesi, Yason Tarihi Kilise, Etnografya Müzesi, Paşaoğlu Konağı, Ünye Kalesi, Ulubey ve Fatsa ilçe Merkezleri ile Perşembe sahil gezisi yapacaklar.

 

Kaynak: Deniz Haber Ajansı (14.12.2015)