• Anasayfa
  • |
  • ICS ve BIMCO kükürt limiti ihlallerine ihtar verilmesini teşvik ediyor

ICS ve BIMCO kükürt limiti ihlallerine ihtar verilmesini teşvik ediyor

Danimarka hükümeti, 2015 yılından bu yana %0,1 kükürt limitini ihlal eden gemilerin ait olduğu şirket isimlerinin, Ekim ayında açıklanacak bir liste ile yayınlanmasına izin vereceğini duyurdu.

ICS ve BIMCO; söz konusu listede, yalnızca finansal çıkarları için bilerek ve isteyerek uygunsuz yakıt kullanan şirket isimlerinin yer almasını istiyor. Lider sektör birlikleri Danimarka'nın, kükürt limitini ihlal eden denizcilik şirketleri isimlerinin açıklanması önerisi uygulanırken dikkatlice yol almasını tavsiye etmekte ve kural ihlali yapanların resmi olarak açıklanmadan önce bilgilendirilmeleri gerektiğini belirtmektedir.

BIMCO Başkanı ve Genel Sekreteri Angus FREW, "Mesela kükürt limitine uygun olarak satın aldıkları yakıtın eşik değeri çok az miktarda geçmesi sebebiyle şirketlerin cezalandırılmaması gerekiyor." diye belirtmiştir.

ICS Politika ve Dış İlişkiler Müdürü Simon BENNETT; "Kükürt limitinden kasti olarak kaçınmaya çalışılmadığı, düşük kükürtlü yakıta gerçekten ulaşılamaması gibi bir durumda da şirket isimlerinin ilan edilmesi ihtimali ile ilgili endişelerimiz olabilir. Ancak IMO tarafından ele alınan bu konular, Danimarka yasasındaki herhangi bir değişiklikte muhtemelen göz önünde bulundurulacaktır." diye belirtmiştir.

ICS ve BIMCO, scrubber bulundurmayan gemilerin uygun olmayan yakıt taşımalarının yasaklanması için IMO'ya öneri sunan endüstri kuruluşları ve çevreci sivil toplum örgütleri arasında yer almaktadır.

Mr BENNETT, IMO'nun bu öneriyi kabul etmesi halinde Danimarka Liman Kontrol yetkililerinin küresel kükürt limitine uygunluğun doğrulamasını yapabileceğini ileri sürmüş olup; "IMO'nun 2020 yılı kükürt limitine kasti olarak uyum sağlanmayacağı ve bunun yaygınlaşacağına inanmamız için herhangi bir neden yoktur. Ancak küresel olarak uygulanmasını sağlamak için hükümetlerin de küresel limite uygunluğun kontrolünü sağlayacak araçlara ihtiyaç duyacağında hemfikiriz." diye ifade etmiştir.

Danimarka, şu ana kadar değerlendirilen gemilerin %92-97'sinin kükürt limitini karşıladığını belirtmiştir.

Kaynak: Lloyd's List