TURMEPA, Aliağa’da kıyı temizliği yapacak

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Aliağa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve APM Terminals koordinesinde Aliağa'da kıyı temizliği yapılacak.

Kirlilikle mücadeleyi özendirmek, geliştirmek ve halkın katılımını sağlamak için düzenlenecek olan etkinlik, 7 Kasım Cumartesi günü Aliağa ön plaj mevkiinde saat 11.30'da başlayacak.

Kurulduğu günden bugüne Türkiye'nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen TURMEPA, Aliağa Belediyesi'nin desteğiyle Aliağa'da kıyı temizleme çalışması yapacak. APM Terminals'in de destek vereceği etkinlikte, vatandaşların ve özel sektör çalışanlarının kıyı temizliği yaparak çevre sorunlarının çözümünde rol oynamaları hedefleniyor.

Kıyı temizleme çalışmaları, TURMEPA'nın APM Terminals çalışanlarından seçtiği ekip ile yapılacak. Kıyı temizliği etkinliği kapsamında katılımcılara eldiven ve çöp poşeti temin edilecek.

Kaynak: TURMEPA