• Anasayfa
  • |
  • TURMEPA'dan Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne Bayrak Devri

TURMEPA'dan Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne Bayrak Devri

DenizTemiz Derneği/TURMEPA'dan gelen e-postadan bilgi edinildiği üzere;

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1480 km kıyı şeridine sahip Muğla'da, deniz araçlarından kaynaklanan atıkların toplanması için hizmete açtığı Göcek ve Akyaka Atık Kabul Tesisi ile Göcek ve Akyaka'da hizmet veren 6 adet atık toplama teknesinin tanıtımını 23 Temmuz Perşembe günü, Akyaka Maden İskelesi'nde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün katılımı ile gerçekleştirmiştir. Törene ayrıca Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP Muğla Milletvekilleri, Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi ve TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk katılmıştır.

Denizlerden 21 yıldır katı ve sıvı atık toplayan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne, deniz araçlarından kaynaklı katı atıkların toplanması için 2 katı atık toplama teknesi hibe eden TURMEPA, törende Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'e yaptıkları işbirliğinden dolayı plaket vermiştir.

Törende yapılan protokol konuşmalarının ardından atık tesisleri ve tekneler tanıtılmış olup, ayrıca çalışmalar, atık toplama teknesi ile denizde bulunan yattan atık alımı yaparak katılımcılara uygulamalı olarak gösterilmiştir.