ETİ MADEN 2017/27-2 Navlunları (Şartname ve Ekleri) Hk.

Sayın Üyelerimiz,

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilmiş olan, konuya ilişkin ilave notlar aşağıdaki gibidir;

NOT 4) ÇİN LİMANLARINA YAPILACAK SEVKİYATLARDA, BOŞALTMA LİMANINDAKİ THC (TERMINAL HANDLING COST)  DAHİL OLACAK ŞEKİLDE TEKLİFLERİNİZİ VERMENİZ GEREKMEKTEDİR.
NOT 5) TAYVAN LİMANLARINA YAPILACAK SEVKİYATLARDA, BOŞALTMA LİMANINDA KONTEYNERLERİN BEKLEME SÜRESİ 14 GÜN (ardiyesiz), KONTEYNERLERİN LİMANDAN ÇIKTIKTAN SONRA MÜŞTERİDE KALACAĞI SÜRE 7 GÜN OLACAK ŞEKİLDE TEKLİFLERİNİZİ VERMENİZ GEREKMEKTEDİR.
NOT 6) SUM sevkiyatlarında; 14 günlük free time süresinin tamamını boşaltma limanında kullanılabilecek şekilde teklif alınacaktır.
NOT 7) 86-17-CN498, 17-APAC-CN530 "SHANGHAI" sevkiyatları özelinde, " POD : Shanghai Yangshan port " olacak şekilde teklif alınacaktır.
NOT 8) 86-17-CN445 "NANSHA" sevkiyatları özelinde, " POD : NANSHA DONGFA PORT " olacak şekilde teklif alınacaktır.
NOT 9) 24-17/90-67 "DAMMAM PORT" sevkiyatı özelinde aşağıdaki şartlar sağlanacak şekilde teklif alınacaktır;

Konşimetoda "gemi yükleme anında 25 yıldan daha eski değildir" ibaresi olmalıdır  aksi takdirde gemi Arabistan hükümeti tarafından onaylanmış  aşağıdaki kurum/odalardan  biri tarafından düzenlenmiş  geçerli bir kargo donanımı sertifikasına sahip olmalıdır ve bu sertifika da sevk evraklarının arasında olmalıdır.
1.AMERICAN BUREAU OF SHIPPING  +  2-BUREAU VERITAS  +  3-DET NORSK VERITAS  +  4-GERMANISHER LLOYDS,  +  5-LLOYDS REGISTER OF SHIPPING  +  6-NIPPON KAIJI KYOKAI  +  7-REGISTRO ITALIANO NAVALE (RINA)  +  8-POLSKI REJESTER STSTKOW (P.R.)  +
9-KOREAN REGISTER OF SHIPPING  (K.R.) FROM SOUTH KOREA,  +  10-HELIENIC REGISTER OF SHIPPING (H.R.)

MADDE 4.Gemi sahibi,acente ,kaptan ya da gemi şirketi tarafından hazırlanmış ve imzalanmış , konşimentoya eklenmiş  ve noter tasdikli ya da ticaret odası onaylı ,aşağıdakileri içeren bir sertifika :
1.GEMİ ADI/ÖNCEKİ ADI  +  2.GEMİNİN UYRUĞU  +  3.GEMİ SAHİBİ  +  4.GEMİ ARABİSTAN YOLU ÜZERİNDE AŞAĞIDAKİ LİMANLARA UĞRAYACAK YA DA  BU LİMANLARDAN GEÇECEK:
1...      2...        3...    4... (limanlar listelenecek)
Yukarıdaki imza sahipleri (gemi sahibi,acente,kaptan ya da gemi şirketi)  dolayısıyla yukarıda sağlanan bilgilerin (1-4) doğru ve tam olduğunu beyan ederler ve gemi Arabistan'a giderken yukarıda belirtilen limanlardan başka bir limana uğrayamaz ya da demirleyemez.
2017'de yazılmıştır.
2017'de benim huzurumda yeminle onaylanmıştır.
Ticaret odası ya da noter imzalı,mühürlü
Gemi acentesi,sahibi,kaptanı imzası ve mührü.
NOT:Eğer sevkiyat N.S.C.S.A/U.A.S.C. ile gerçekleştirilirse bu sertifika gerekli değildir.
MADDE 5.: 500 gross ton ve üzeri tonajlı gemilerle yapılan sevkiyatlar için,gemi sahibi,acente ya da gemi şirketi tarafından hazırlanan ve aşağıdaki ibareyi içeren bir doküman :
"1974'deki değiştirilen SOLAS Düzenlemesi'nin gereklerine göre,
Gemi sahibi ya da operatör güncel bir uyumluluk dökümanı tutuyor ve gemi, geminin sahibi ve güverte yönetiminin ISM koduna göre  işletildiğini belirten bir güvenlik yönetimi sertifikasına göre donatılıyor.
Eğer gemi 500 gross tonun altında ise ,gemi sahibi,acente ya da şirket tarafından aşağıdaki ibareyi içeren bir doküman:
" Gemi 500 gross tonun  altındadır."
NOT 10)  24/4-17-55 "KARACHI PORT" sevkiyatı özelinde "Taşıyıcının Karachi acentesinin ad, adres, telefon ve fax bilgileri B/L'de yer almalıdır." şartı sağlanacak şekilde teklif alınacaktır.
NOT 11) Terör örgütlerine iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu, Millî İstihbarat Teşkilatı veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen gerçek ve tüzel kişilerin teklif vermesi halinde teklifleri değerlendirme dışı bırakılır. Sözleşme imzalanması halinde sözleşmeleri feshedilir, her iki halde de ihale yasağına alınır. Bu durumda istekliler/yükleniciler herhangi bir hak kaybı veya tazminat talebinde bulunamazlar.

​- Konu hakkındaki duyuru ekli olup bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,

2017_27_2_Teklif_Verme_Formu.xls 2017_27_2_Teklif_Isteme_Mektubu.pdf 2017_27_2_Ic_Tasima_Tablosu.pdf