• Anasayfa
  • |
  • COVID-19 Salgını Süresince Sahilde Tıbbi Bakım için Gemi Personelinin Acil Tahliyesi Konusunda Liman ve Sahil Devletleri için Tavsiyeler Hk.

COVID-19 Salgını Süresince Sahilde Tıbbi Bakım için Gemi Personelinin Acil Tahliyesi Konusunda Liman ve Sahil Devletleri için Tavsiyeler Hk.

Sayın Üyemiz,

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (International Chamber of Shipping–ICS) tarafından gönderilen 07.07.2020 tarihli Ek'te sunulan yazıda, COVID-19 salgını süresince gemi personelinin sahilde tıbbi yardım almasına yönelik acil bir şekilde tahliye edilmeleri konusunda Liman ve Sahil Devletleri için hazırlanan tavsiyelerin Uluslararası Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization-IMO) tarafından yayımlandığı bildirilmektedir. Söz konusu tavsiyelerin deniz taşımacılığı sektörünü temsil eden ICS, BIMCO, INTERTANKO, P&I Clubs, INTERCARGO, InterManager, INTERFERRY, FONASBA, ITF (International Transport Workers' Federation) gibi Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) danışmanlık desteği sağlayan küresel sektör kuruluşları tarafından hazırlandığı ifade edilmektedir.

Özellikle olası veya semptomları teyit edilmiş COVID-19 vakaları görülen gemilerde, gemi personelinin sahildeki sağlık tesislerinde tıbbi yardım almak amacıyla hızlı bir şekilde tahliye edilmelerine ilişkin sorunlar yaşandığı ve söz konusu durumlarda gemi personelinin karaya çıkması konusunda gecikme veya aksaklıklar yaşandığı belirtilmektedir. Ayrıca, liman ve sahil devletlerinin hızlı ve öngörülebilir düzenlemeleri etkili bir şekilde yapmalarının yanı sıra, küresel tedarik zincirinin devamlılığını sağlamak için gemi ve sahilde bulunan ilgili yetkililer arasındaki iletişim ve işbirliğinin sağlanmasının da önem arz ettiği bildirilmektedir.

Söz konusu tavsiyeler kapsamında; gemi, gemi personeli ve gemideki faaliyetlere yönelik tavsiyeler verilmekte olup, konuya ilişkin detaylı bilgi Ek'te sunulmaktadır.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

 Saygılarımla,                             
Cengiz ÖZKAN                            
Genel Sekreter V.                          

796_1940_cov_d_19_salg_n_s_resince_sahilde_t_bbi_bak_m_i_in_gemi_personelinin_acil_tahliyesi_konusunda_liman_ve_sahil_devletleri_i_in_ta.pdf