Denizyolu İle Taşınan Tehlikeli Yükler Konulu Eğitim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden alınan 01.12.2021 tarih ve 77254 sayılı yazısı ile gemi acentelerinin tehlikeli yük bildirimleri girişlerinde sorun yaşadıklarının görüldüğü, denizyolu ile taşınan tehlikeli yükler konusunun yenileme eğitimi kapsamına alındığı ve bu eğitimlerin verildiği, Ancak Liman Tek Pencere (LTP) Sistemi kontrollerinde halen gemi acentelerinin tehlikeli yük bildirimleri girişlerinde sorun yaşadıklarının belirlendiği,

Bu kapsamda gemi acentelerinin her an ulaşabilecekleri "Denizyolu İle Taşınan Tehlikeli Yükler" bilgilendirme sunumunun https://acente.uab.gov.tr web sayfasında bulunan duyurular bölümüne eklendiği, ayrıca, 05.03.2012 tarih ve 28224 sayılı Gemi Acenteleri Yönetmeliğinin 17'nci maddesi 2'nci bendi gereği, acente eğitim programını uygulayan Deniz Ticaret Odaları ile yapılan işbirliği neticesinde Ek'li listede belirtilen tarihlerde Zoom-Video Konferans yöntemi ile yapılacak olan "Tehlikeli Yük Bildirimi" konulu zorunlu eğitimlerin planlandığı,

Gemi acentelerinin, LTP Sistemine giriş yapan tüm personelinin bu eğitimlerden en az birine katılımını sağlaması konusunda uyarılması, her eğitim sonunda Denizcilik Genel Müdürlüğü'nce takibinin yapılarak katılan ve katılmayan acentelerin belirleneceği hususları belirtilmektedir.

Katılımın ücretsiz olarak gerçekleştirilebileceği bahse konu eğitime katılım sağlamak isteyen üyelerimizin, Odamız Web sayfasında yer alan "Eğitim/Sunumlar" sekmesinden online katılım formunu doldurmaları ve eğitime katılacağı tarihe ait yine "Eğitim/Sunumlar" sekmesinde yer alan link üzerinden giriş yapmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

1243_3172_denizyolu_ile_ta_nan_tehlikeli_y_kler_konulu_e_itim.pdf