TIR İşleri (Genel) Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan 16.02.2021 tarihli Ek'te sunulan yazıda;

Koronavirüs varyantının görülmesi nedeniyle 12.02.2021 tarihi itibariyle Almanya'nın, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'nın Tirol Eyaletinden gelen sürücüler için 48 saat öncesinden negatif COVID-19 testi sunma zorunluluğunu uygulamaya başladığı ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Tirol Eyaleti'nde COVID-19 testi yaptırma imkânı bulunmadığı için sürücülerin İtalya'dan Avusturya'ya geçişlerinde Brenner Geçidi'ni kullanmakta oldukları belirtilmekte olup, buna karşılık Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'da, Almanya'dan gelen sürücüler için 48 saat öncesinden alınmış negatif COVID-19 testi sunma zorunluluğunun uygulanmaya başladığı bildirilmektedir.

Bu kapsamda, sürücülerin yaşayacağı problemler ve tedarik zincirinin alacağı hasar göz önünde bulundurularak Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (The International Road Transport Union - IRU) nezdinde yapıcı çözümler bulunması adına Avrupa Komisyonu ile iletişime geçildiği bildirilmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

200_600_t_r_i_leri_genel_hk.pdf