1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü

Üretmeden gelişmenin ve kalkınmanın mümkün olmadığı günümüz dünyasında, işçi ve işverenler üretimin vazgeçilmez unsurları olarak ortaya çıkmaktadır. Çalışma hayatının iki tarafının birbirine kenetlenerek, dayanışma içinde hareket etmesi, istikrarlı büyüme ve refah seviyesinin yükselmesi için büyük önem taşımaktadır.

Denizcilik sektörü, çalışma şartları itibarıyla diğer mesleklerden farklı bir hizmet alanıdır. Gemiler, denizlerde gece ve gündüz demeden her şartta kesintisiz yollarına devam etmekte, aynı şekilde yükler limanlarda boşaltılmaktadır. Gemilerin bakım, onarımı ve yenilerinin yapımı da büyük emek ve çaba gerektirmektedir. Gecelerini gündüzlerine katarak alın terleriyle hizmet veren denizcilik, lojistik ve diğer tüm sektörlerdeki işçilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm işçilerin birlik, beraberlik ve barış günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Tamer KIRAN

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı