18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir onur ve gururla kutluyoruz.

Ülkenin dört bir yanından birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhuyla cepheye koşan binlerce vatan evladı, özgürlüğü ve bağımsızlığı için varını yoğunu ortaya koyarak verdiği çetin bir mücadelenin ardından Çanakkale’yi geçilmez hale getirmişti.

Ülke olarak bugünlerde maalesef yüreklerimizin yandığı bir dönemden geçiyoruz. Yakın zamanda yaşadığımız büyük depremde binlerce insanımız hayatını kaybetti, çok geniş bir alanda evlerimiz yıkıldı. Bu zor günlerde insanlarımızın el ele vererek, aynı Çanakkale’de ortaya konan mücadele ruhuyla bölgeye koştuklarına, enkaz kaldırma ve depremzedelere yardım çalışmalarına canla başla destek verdiklerine şahit olduk.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını idrak ederken, bugün Dünya’nın saygın ve güçlü ülkeleri arasında yerini almayı başarmış ülkemizin bu büyük afetin de üstesinden geleceğine, Çanakkale’de ortaya konulan heyecan, azim ve kararlığın depremde yıkılan bölgenin yeniden inşasında ilham kaynağı olacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Çanakkale’de destan yazan isimsiz kahramanlarımızı, eşsiz vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Tamer KIRAN
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı