24 Kasım Öğretmenler Günü -

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım 1928 yılının 92. yıl dönümünde, genç nesilleri eğiterek geleceğimizi şekillendirmek adına önemli ve kutsal bir görevi icra eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Yaşadığımız süreçte küresel bir sağlık sorunu olarak ortaya çıkan Covid-19 hayatımızın tüm alanlarında derin izler bırakırken, pandemiye karşı alınan sağlık önemleri kapsamında bugün okullarımızın büyük çoğunluğu kapalı, çocuklarımız, gençlerimiz evlerinde bilgisayarlar aracılığıyla eğitimlerini sürdürüyorlar.

Bu zor dönemde ilköğretimden yükseköğretime eğitimin her kademesinde görev alan öğretmenlerimiz bir yandan salgın nedeniyle aileleri ve yakınları için hepimizin taşıdığı ortak endişeleri duyarken, diğer yandan çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmaması için online ortamda içerik ve yöntem geliştirerek, üstendikleri kutsal görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlar. Takdire şayan çabaları için tüm öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle denizcilik camiası adına tüm öğretmenlerimize şükran ve saygılarımı sunarken, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu günler diliyor, vefat eden ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

Tamer KIRAN

İMEAK Deniz Ticaret Odası