Saygıdeğer Katılımcılar ve Ziyaretçiler,

Viaport Marina Tuzla’da, 30 Kasım-3 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Exposhipping Expomaritt İstanbul 16. kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Fuarlar, sektörler için çok önemli organizasyonlardır. Pandemi sonrası dönemde, özellikle ticaretin ve denizcilik sektörünün her yönden gelişmesi için Exposhipping Expomaritt İstanbul’un önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum.

Global düzeyde fuar ve etkinlik düzenleme konusunda önemli bir marka olan Informa Markets organizasyonunda gerçekleştirilecek Exposhipping Expomaritt İstanbul’un, yerli ve yabancı katılımcıları ve ziyaretçileri ile İstanbul’u denizcilik sektörünün önemli merkezlerinden biri haline getireceğine inanıyorum.

Ülkemiz, küresel ve bölgesel coğrafi konumuna uygun olarak, denizcilik sektöründe, sadece deniz taşımacılığı olarak değil, tersane, gemi ve yat inşa sanayi ve liman hizmetlerine ilişkin konularda da her geçen gün önemli ilerlemeler kaydetmekte, merkez olma özelliğini pekiştirmektedir.

Bu kapsamda, Exposhipping Expomaritt İstanbul 16’ncı Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı, ulusal ve uluslararası gemi ve yat inşa, yan sanayi, bakım, onarım ve gemi geri dönüşüm, gemi ekipman, mekanik ve yardımcı donanım, lojistik, liman işletme, gemi donatım ve savunma sanayi firmalarının son teknoloji ürünlerini tanıtmak üzere çok sayıda katılımcı ile bir araya gelmesine imkân sağlayacaktır.

Bilindiği gibi, 2020 yılından itibaren hayatımıza giren, tüm yaşam ve iş ezberimizi bozan COVID-19 pandemisi, halen bir risk unsuru olmaya devam ediyor. Bu nedenle pandemi tedbirleri kapsamında, Informa Markets tarafından uygulanacak Informa AllSecure önlemleriyle ziyaretçilerimize fuar alanında güvenli ve sağlıklı bir ortam sunulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Exposhipping Expomaritt İstanbul 16’ncı Uluslararası Denizcilik Fuarı ve Konferansı’nın denizcilik sektörümüze hayırlı olmasını diliyor, katılımcılar açısından bereketli, ziyaretçilerimiz için keyifli bir fuar olmasını temenni ediyorum.

TAMER KIRAN

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI