Başkanımız Tamer Kıran, İMİB’in “İhracatta Yaşanan Konteyner Sorununun Çözümü”, TİM’in “Türkiye Lojistik Portalı Projesi” Toplantılarına Katıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) “İhracatta Yaşanan Konteyner Sorununun Çözümü” ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye Lojistik Portalı Projesi” konulu webinar toplantılarına, 13 Nisan Salı günü, Odamız merkezinden katıldı.

İMİB toplantısında, Birlik üyesi ihracatçı firmaların son zamanlarda konteyner temininde karşılaştıkları zorluklar ve konteyner maliyetlerinin ciddi oranlarda yükselmesi sorunu konteyner firmaları temsilcileri ile birlikte ele alındı, çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Bu toplantının ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi’nce (TİM) hayata geçirilmesi planlanan “Türkiye Lojistik Portalı Projesi” webinar toplantısı yapıldı. Toplantıda, pandemi döneminde lojistik imkanların daha etkin kullanılabilmesi amacıyla lojistik firmalarıyla ihracatçılar arasında köprü vazifesi görecek bir lojistik portal oluşturulmasıyla konusunda istişarelerde bulunuldu.

Tüm Sliderlar