Expomaritt Exposhipping İstanbul, Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı, Viaport Marina Tuzla fuar alanında törenle ziyarete açıldı.

1. Expomaritt Exposhipping İstanbul Fuarı Açıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın destek verdiği, Türkiye’de denizcilik sektörünün en önemli fuarı olan ve bu yıl 16’ncısı düzenlenen Expomaritt Exposhipping İstanbul, Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı, Viaport Marina Tuzla fuar alanında 30 Kasım 2021 Salı günü düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Açılış törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven ve denizcilik sektörü temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tamer Kıran,  denizcilik sektörünün buluşma noktası olan Expomaritt Exposhipping İstanbul başta olmak üzere fuar organizasyonlarının, ürün ve hizmetlerin hedef kitleye tanıtımı, iş çevresinde marka bilinirliğinin artırılması, kurumsal imajın geliştirilmesi, sektördeki son gelişmelerin takibi ve iş ağının güçlendirilmesi gibi sağladıkları imkanlardan ötürü oldukça önemli olduklarına dikkat çekerek, “Deniz Ticaret Odası olarak fuar organizasyonlarını çok önemsiyor, etkin ve başarılı bir şekilde geçmesi için elimizden gelen desteği vermeye çaba gösteriyoruz.” dedi.

Türk denizciliğinin çatı kuruluşu olarak sektörün serbest ve iyi rekabet ortamında gelişmesi, uluslararası rekabet gücünün artması ve ülke kalkınmasına katkıda bulunması için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Tamer Kıran, şunları söyledi:

“Uluslararası ticarette, oyun kurallarının yeniden belirlendiği önümüzdeki süreçte Türk sahipli deniz ticaret filomuzu, gemi inşa sanayimizi, limanlarımızı kısaca denizciliğimizi bir bütün olarak düşünüp, her alanda güçlendirmemiz mutlak bir zorunluluk haline gelmiştir. Ticaret filomuzu, artık 29 milyon DWT’den, 50 milyon DWT’ye çıkarmamız, limanlarımızı dünyanın en önemli lojistik merkezleri, tersanelerimizi ise yeni nesil gemilerin üretildiği yerler haline getirmemiz gerekmektedir. Expomaritt Exposhipping İstanbul’un da yerli ve yabancı katılımcıları ve ziyaretçileri ile İstanbul’u denizcilik sektörünün önemli merkezlerinden biri haline getireceğine ve büyüme hedefimize ulaşmamıza önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Fuara katılım sağlayan, destek olan ve organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, fuarın denizcilik sektörüne hayırlı olmasını diliyorum.”

Törende, konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar ziyarete açıldı. Tamer Kıran, UAB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan, KEGM Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ve beraberindekilerle birlikte stantları gezerek incelemelerde bulundu.

37 ülkeden 180 firma ve 600 markanın yer aldığı fuar, 3 Aralık 2021 Cuma günü son bulacak.

Tüm Sliderlar