İMEAK DENİZ TİCARET ODASI’NDAN, IBIA ÜYELERİNE RESEPSİYON

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nca, Uluslararası Yakıt İkmalcileri Birliği’nin (IBIA) 2019 Yıllık Toplantısı dolayısıyla İstanbul’a gelen konuklara Çırağan Palace Kempinski Hotel’de, 22 Ekim 2019 Salı akşamı resepsiyon verildi.

Resepsiyona, IBIA Yönetim Kurulu Başkanı Micheal Green, IBIA Direktörü Unni Einemo, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

Resepsiyonun açılışında konuşan Tamer Kıran, Uluslararası Yakıt İkmalcileri Birliği’nin (IBIA) her yıl başka bir ülkede gerçekleştirilen Yıllık Toplantısı’na, bu yıl İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

İstanbul’un Önemli Bir İkmal İstasyonu Olduğunu Yerinde Görme Fırsatı

Binlerce yıllık geçmişe sahip, Roma ve Osmanlı imparatorluklarının başşehri, günümüzde ise Türkiye Cumhuriyeti’nin nüfus ve ekonomi bakımından en büyük kenti olan İstanbul’un, gelecek nesillere aktarılacak bir emanet olduğunu hiç bir zaman unutmadıklarını belirten Tamer Kıran, “Çanakkale ve İstanbul Boğazlarımızdan yılda toplam yaklaşık 85 bin gemi geçiyor.  Kongrenin İstanbul’da ve boğaz kıyısında yapılıyor olmasını da katılımcıların bu yoğun deniz taşımacılığını yakından görmeleri açısından eşsiz bir fırsat olacağını değerlendiriyorum. Bu vesile ile tüm konuklarımız İstanbul’un ne kadar önemli bir ikmal istasyonu olduğunu bizzat yerinde görme fırsatını bulacaklar.” dedi.

Toplantılar, Denizcilik Sektörüne Yeni Ufuklar Açacak

Toplantılar boyunca, global denizciliğin en önemli düzenlemelerine ilişkin hazırlıkların, yaşanabilecek güçlükler ve çözüm önerilerinin İstanbul’da ele alınacağına dikkat çeken Tamer Kıran, “Temiz bir dünya ve okyanus çevresi için 2020 IMO regülasyonları gemiler ve bunker endüstrisi için çok önemli yenilikler getirecek.  Toplantılar, çalışmaları ve sonuçları ile şüphesiz global denizcilik sektörüne yeni ufuklar açacak.” diye konuştu.

Tamer Kıran, organizasyonun İstanbul’da düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Tüm Sliderlar