İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın 40. Kuruluş Yıldönümü Anısına Hatıra Para Basıldı

Denizcilik sektörünün çatı meslek kuruluşu olan İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) kuruluşunun 40. yıldönümü anısına Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nce hatıra para basıldı.

26 Ağustos'ta tedavüle giren, her biri 1 ons gümüşten üretilen madeni paralardan 3 bin adet basıldı. Hatıra paralar, Darphane Genel Müdürlüğü Mağaza ve E-mağaza üzerinden satın alınabilecek.

Hatıra paranın ön yüzünde İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın logosu bulunurken, diğer yüzünde “Denizci Millet, Denizci Ülke” yazısının ortasında Türkiye haritası yer alıyor. Haritada; Mersin ili hariç Türkiye’nin karasuları ve iç sularından sorumlu olan İMEAK DTO’nun, merkezi İstanbul olmak üzere 9 Şube ve 15 Temsilciliği gösteriliyor.

Hatıra Para için hazırlanan Sertifikada, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın kuruluş tarihçesine ve faaliyetlerine yer verilirken, “İMEAK Deniz Ticaret Odası; 1982 yılından bu yana geçen 40 yılda, Türkiye’nin en büyük odaları arasında yer almaktadır. Bugün sağlam organizasyon yapısı, güçlü kurumsal hafızası ile Türk Denizcilik Sektörünün Temsilcisi, mavi ekonomimizin lokomotifi ve sektörün bilgi kaynağıdır. Aynı zamanda denizcilik sektörünün ‘Kamu Kurumu’ niteliğinde çatı meslek kuruluşudur” ifadeleriyle faaliyetlerinin önemi vurgulandı.

Sertifikada ayrıca, “Bu Hatıra Para; ‘Denizci Millet Denizci Ülke’ vizyonu ile Türk Denizcilik Sektörünün serbest rekabet ortamında gelişmesi, uluslararası rekabet gücü ve ülke ekonomisine katkısının artması misyonu çerçevesinde, Denizcilik mesleğinin geliştirilmesinin sağlanması, mesleki faaliyetlerin kolaylaştırılması, denizcilerin ortak amaçlarının karşılanması ve aynı zamanda denizcilik mesleğinin disiplin, ahlak ve dayanışmasının korunması doğrultusunda hizmet veren İMEAK DENİZ TİCARET ODASI’nın 40. yılı anısına bastırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.