İMEAK Deniz Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleştirilen “Dalış Turizmi Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”, 4 Şubat 2022 Cuma günü video konferans yöntemiyle yapıldı.

Dalış turizmi işletmelerinin sorunlarının değerlendirilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Çalıştaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın ile Odamızın 46 (Dalış Turizmi Faaliyetleri) ve 48 (Su Üstü Aktiviteleri Hizmetleri) No’lu Meslek Komitelerinden dalış turizmi ile iştigal eden üyeler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Tamer Kıran, Türkiye’de, deniz turizmi faaliyetlerinden biri olan donanımlı dalışta (tüplü dalış) Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli 279 adet dalış merkezi bulunduğunu kaydetti.

Dalış turizminin bir sualtı sporu olarak anılsa da, sermaye, emek ve bilginin yoğun olarak harmanlandığı, ülkemiz turizmine katkı sağlayan bir turizm amaçlı ticari işletme faaliyeti olduğunu belirten Tamer Kıran, dalış turizmi merkezlerinin ilgili Yönetmelik, Talimat gibi mevzuat alt yapısında kesin kurallarla denetlenen ve belirli özel kulvarlarda çalışan bir meslek dalı olduğunu, 1990 yılından sonra hızla gelişen turizme ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bir sektör haline geldiğini söyledi.

Tamer Kıran, bugün yapılacak Çalıştay’da ortaya çıkacak sonuçların İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına sunulmak üzere önemli bir çıktı sağlayacağının aşikar olduğunu söyledi.

Deniz Ticaret Odası’nın, Çalıştay sonrasında belirlenecek sorunların ilgili kurumlara iletilmesi ve çözümü hususunun hassasiyetle takipçisi olacağını belirten Tamer Kıran, toplantının başarılı geçmesini temenni etti.