İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Deniz Limanları Güvenliği Çalıştayı’nda, Mülki İdare Amirlerine Denizcilik Sektörü Hakkında Bilgi Verdi

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran,

Deniz Limanları Güvenliği Çalıştayı’nda, Mülki İdare Amirlerine

Denizcilik Sektörü Hakkında Bilgi Verdi

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nce, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan Arasında Sınır Yönetimi Alanında Bölgesel İşbirliği Projesi kapsamında düzenlenen, Deniz Limanları Mülki İdare Amirlerine Sınır ve Göç Yönetimi Alanında Çalıştay, 2 Kasım Pazartesi günü, Mecidiyeköy’deki Fairmont Quasar Hotel’de başladı.

Çalıştay’a, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Servet Güngör, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Genel Sekreteri İrfan Genç ve deniz limanlarından sorumlu mülki idare amirleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Tamer Kıran, mülki idare amirlerinin, toplumumuzun tüm kesimlerinin sorunlarını, dertlerini dinleyen görevliler olduğunu, bu anlamda vali yardımcıları, kaymakamların devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi üstlendiklerini kaydetti.

Tamer Kıran, “Halkın içinden gelmiş bir insan olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim anlayışı doğrultusunda devletimiz ile vatandaşımız birbirine yakınlaşmış, sıcak ilişkiler oluşmuştur. Artık valilerimizi, vali yardımcılarımızı, kaymakamlarımızı günlük hayatta vatandaşlarımızla iç içe görebiliyor, devletimizin varlığını, büyüklüğünü yanımızda hissediyor, bundan büyük mutluluk duyuyoruz.  Nitekim İstanbul’da da, Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ile fevkalade yakın bir şekilde çalışıyor, sektörümüzü ilgilendiren sorunların giderilmesi noktasında da başarılı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışma anlayışı dolayısıyla Sayın Valimiz Ali Yerlikaya’ya buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum.” dedi.

DTO’nun faaliyet gösterdiği bölgelerde üyelerin sorunları olduğunda şube yönetimlerimizin kapısını çaldıkları ilk yerin mülki idare amirleri olduğunu belirten Tamer Kıran, bugün toplantıda da bulunan deniz limanlarından sorumlu mülki idare amirlerine gösterdikleri yakın ilgi ve alaka dolayısıyla teşekkür etti.

Tamer Kıran konuşmasında, Deniz Ticaret Odası’nın kuruluş tarihçesi, denizcilik sektörü ve Çalıştay’ın gündemini oluşturan konular hakkında bilgi verdi.

Tüm Sliderlar