İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TÜRKLİM Genel Kurulu’na Katıldı

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM) 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Ocak 2020 Cuma günü, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Genel Kurul’da bir konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, göreve geldikten sonra geçen 2 yıllık süreçte TÜRKLİM ile fevkalade başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Liman işletmeciliğinin önemine değinen Tamer Kıran, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yayımladığı 2017 yılı istatistiklerine göre, denizcilik sektörünün ekonomiye katkısına bakıldığında deniz taşımacılığının yüzde 35 ile ilk sırada, gemi inşa ve tamir bakım sanayinin yüzde 27 ile ikinci, limanlarımızın ise yüzde 16 ile 3. sırada yer aldığını kaydetti.
Yaklaşık üç hafta önce Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tamer Kıran, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç’in de toplantıya katıldığını, toplantıda hem denizcilik sektörünü anlattıklarını hem de sorunları iletme fırsatı bulduklarını belirtti.
Liman hizmetleri kalemlerinin ücretlerinin belirlenmesi konusunun sektörün 2020 yılında en önemli konusu olacağına dikkat çeken Tamer Kıran, “Bu konuda ciddi bir kavram karışıklığı var. Bu karışıklığı gidermemiz lazım. Bu nedenle TÜRKLİM’in Limancılık Faaliyetlerinin Türkiyle Ekonomisine Etkisi adı altında hazırlayacağı çalışmayı fevkalade önemli buluyorum. Bu çalışmayı hakikaten çok sağlıklı bir şekilde tamamlayıp, herkese anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.
TÜRKLİM Genel Kurulu’nda, 2019 yılı için Yönetim ve Denetim Kurulu ibra edildi, 2020 yılı Bütçesi ve Yönetim Programı oy birliğiyle kabul edildi.