Odamız, İskenderun’da Oluşturduğu Aşevinde Günde 3 Öğün Yemek Dağıtımına Hazırlanıyor. Aşevinin 20 Günlük İhtiyacını Karşılayacak 30 Ton Gıda Yola Çıkarıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın, Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremin ardından deprem bölgesine yaptığı yardımlar sürüyor.

Büyük felaketin hemen ardından Odamız, çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İstanbul Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında belirlenen acil ihtiyaç malzemelerini bölgeye ulaştırmaya başlamış olup, şimdi de depremden en çok etkilenen bölgelerden Hatay İskenderun’da gıda ihtiyacının karşılanması için harekete geçerek oluşturduğu aşevinden günde 3 öğün yemek dağıtmaya hazırlanıyor.

Aşevinin 20 günlük ihtiyacını karşılamak üzere satın alınan 30 ton gıda maddesi 10 Şubat 2023 Cuma akşamı bölgeye doğru yola çıktı.

İskenderun Şubemiz vasıtasıyla ilçede yemek hizmeti verecek bir aşevi oluşturuldu. Aşevinde, sabah, öğle, akşam aynı anda 500’er kişiye olmak üzere günde 3 öğün toplam 1500 kişilik yemek üretimi gerçekleştirilecek. Aşevinde bulunan fırın vasıtasıyla günlük 1000 adete kadar ekmek üretimi de yapılacak.

Diğer taraftan Odamız tarafından hazırlanan ve içinde taşınabilir şarj cihazları (powerbank), pil, gıda, su, kuru kumanya, zeytin, kahvaltılık kumanya, hazır gıda, paketli gıda, elektrikli soba, temel tüketim malzemeleri, bebek ürünleri, giyim malzemeleri, kefen bezi, battaniye, temizlik maddelerinden oluşan bir yardım TIR’ı da 10 Şubat 2023 Cuma sabahı İskenderun’a gönderildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibat halinde önümüzdeki günlerde oluşacak ihtiyaçlar doğrultusunda deprem bölgesine yardımlarını sürdürmeye devam edecek.