Ömer Pekin Baran Vefat Duyurusu

Denizcilik sektörü ve denizcilik eğitimine değerli katkılarda bulunmuş, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Kurucu Mütevelli Heyet Üyesi ve Eski Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı, Piri Reis Üniversitesi Eski Mütevelli Heyet Üyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Üyesi Denizcilik Anonim Şirketi ortaklarından Ömer Pekin Baran vefat etmiştir.

Cenazesi, 5 Şubat 2023 Pazar günü (yarın) Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığına defnedilecektir.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve tüm denizcilik camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.

Ömer Pekin Baran, 26.8.1982-28.03.1983 yılları arasında, kurucularından olduğu İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın ilk Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

1993 – 1996 yılları arasında ise, Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV)’nın da kuruculuğunu ve ilk Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır.