Piri Reis Üniversitesi’nde 2021-2022 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Piri Reis Üniversitesi’nde, 2021-2022 akademik yılı, Tuzla Deniz Kampüsü’nde 4 Ekim 2021 Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, küresel ekonominin önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini, denizcilik sektörünün de küresel trendlerden, teknoloji, malzeme ve yakıtlardaki gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini kaydetti.

Sektörde bir yandan akıllı gemi, otonom kontrol teknolojileri, gelişmiş robotik uygulama çalışmaları hızla ilerlerken, diğer yandan Dünya denizcilik filolarının karbon ayak izini azaltmak için düşük karbonlu yakıtlarla çalışan motorlara, daha verimli pervane tasarımlarına sahip yeni tip gemi çalışmalarının sürdüğünü belirten Tamer Kıran, şunları söyledi:

“Teknoloji tüm hızıyla gelişirken buna katılmıyoruz deme lüksüne sahip değiliz. Geleceğin şartlarına göre kendimizi hazırlamalı ve bu dünyada yerimizi almalıyız. Üniversitemiz kuruluşundan bu yana geçen süreçte yaptığı atılımlarla bugün geldiği noktada bu değişimlere ayak uyduracak gençleri yetiştirme kapasitesine sahip bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Bu yolculuğa çıktığımız ilk günden beri en kaliteli eğitimi sağlayarak, sizleri en iyi şekilde yetiştirme gayreti içinde olduk. Piri Reis Üniversitesi’nden aldığınız eğitimin size çok sağlam temel verdiğine ve sizlerin bu temeller üzerinde yükseleceğinize inancım tamdır.”

Güz döneminde ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitimlerin, uygulamalı derslerde yüz yüze, teorik derslerde hibrit olarak devam edeceğini belirten Tamer Kıran, uzun bir aradan sonra yeniden kampüs yaşamına başlarken, Covid-19 tehdidinin yeni varyantlarla devam ettiğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Üniversite Rektörlüğünce 2021-2022 akademik yılında pandemiye ilişkin uygulanacak kurallar hakkında gerekli duyuruların yapıldığını belirten Tamer Kıran, “Verimli, kapsamlı ve yüksek nitelikli bir eğitimin, güvenli ve sağlıklı kampüs ortamında gerçekleşebileceğinin bilinciyle, sağlık kurallarına eksiksiz bir şekilde uymanın önemini bir kez daha vurgulayarak konuşmamı tamamlarken, sizlere, öğretim üyelerimize ve idari çalışanlarımıza sağlık ve başarı dolu bir akademik yıl diliyorum.” dedi.

Törende, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve PRÜ Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan birer konuşma yaptı, Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Tolunay Kayaarası yeni akademik yılın açılış dersini verdi.

Konferans Salonuna Merhum Rıdvan Kartal’ın İsmi Verildi

Piri Reis Üniversitesi Konferans Salonu’na düzenlenen törenle merhum Rıdvan Kartal’ın adı verildi.

Törene, merhum Rıdvan Kartal’ın ailesi, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Yönetim Kurulu üyeleri, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Anma töreninde, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Halim Mete ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti eski Başkanı Metin Kalkavan birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından konferans salonuna isim verilme töreni yapıldı.

Rıdvan Kartal, 1995 yılında girdiği Deniz Ticaret Odası Meclisi’nde 2018 yılına kadar 23 yıl boyunca kesintisiz görev yaparken, Yönetim Kurulunda 2009-2013 yılları arasında Sayman Üye, 2013-2018 yılları arasında Başkan Yardımcısı olarak görev almıştı.   Ayrıca, uzun yıllar TÜDEV Yönetim Kurulu Üyesi, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak hizmetlerde bulunmuş, TOBB Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini ifa etmişti.

Rıdvan Kartal, özellikle denizcilik eğitiminin gelişmesi için çok büyük emekler vermiş, TÜDEV ile Piri Reis Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde çok büyük katkıları olmuştu.

Öte yandan, PRÜ Fahri Profesörlük Unvanı Tevdi Töreni’nde de, Öğretim Görevlisi Seigo Hashimoto ve Dr. Bülent Sözer’e Fahri Profesörlük unvanları Mütevelli Heyeti Başkanı Tamer Kıran, Rektör Prof. Dr. Oral Erdoğan ve ilgili fakülte dekanları tarafından verildi.