Piri Reis Üniversitesi’nin, Rektörlük Devir Teslim ve 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Piri Reis Üniversitesi’nin, Rektörlük Devir Teslim ve 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni, 26 Eylül 2022 Pazartesi günü, Tuzla Deniz Kampüsü’nde yapıldı.

Rıdvan Kartal Konferans Salonu’nda, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve müzik dinletisi ile başlayan törende bir konuşma yapan Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 2008 yılında kurulan Piri Reis Üniversitesi’nin çok genç bir üniversite olmasına rağmen geçen 14 yılda eğitim kalitesi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ve bilime verdiği katkıyla sadece Türkiye’de değil Dünya denizcilik üniversiteleri arasında da saygın bir konuma geldiğini belirtti.

Dünyanın büyük bir hızla değiştiği bir dönemden geçildiğini, istisnasız her alanda yeni buluş ve uygulamaların devreye girdiğini belirten Tamer Kıran, bu amansız yarışta geride kalmamamız, muasır medeniyetler seviyesine yükselmemiz, Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almamızın geleceğimiz açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Önümüzdeki yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağını belirten Tamer Kıran, “Ülkemizin en önemli potansiyellerinden bir tanesi şüphesiz genç nüfusumuz. Gelecek beklentilerimizi karşılayabilecek yüksek donanıma sahip gençlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Burada alacağınız eğitimle teknolojik yeniliklere yatkın, bilgili bireyler olarak dünyanın her ülkesinde başarıyı yakalayacak özgüvene, kabiliyete ve donanıma sahip olacaksınız. Hiçbir zaman unutmayın Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ ifadesiyle ülkeyi gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni asla boşa çıkarmayacak, ülkemizi hep daha iyiye daha ileriye taşımak için var gücünüzle çalışacak ve potansiyelinizle Türkiye’yi 100. Yıl hedeflerine taşıyacaksınız.” diye konuştu.

Rektörlük Devir Teslimi

Üniversite için önemli bir gün olduğunu da vurgulayan Tamer Kıran, törende rektörlük devir tesliminin de gerçekleşeceğini hatırlattı. PRÜ’nün çıkmış olduğu bu uzun yolculukta, 2013 yılında Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev alan Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın 2014 yılından bu yana son 2 dönemdir Rektör olarak görev yaptığını, yeni bir okulun birçok zorlu süreci içinde yer alıp başarılı işlere imza attığını belirten Tamer Kıran, şunları söyledi:

“Ancak bu bir bayrak yarışı... Bu koltuklar gelip geçici… Bu kurumların sahibi devlet ve millet… Prof. Dr. Oral Erdoğan Hocamıza bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler ve okulumuza sağladığı değerli katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Oral Hocamız, denizcilik sektörünün içinde yer alan bir insan, inşallah kendisinden Türk denizciliği olarak faydalanmaya devam edeceğimize, fikri çalışmalarıyla bizlere destek olmayı sürdüreceğine inanıyorum.” dedi.

PRÜ Mütevelli Heyeti olarak yeni rektörün belirlenmesi sürecinde titiz bir çalışma sürdürdüklerini belirten Tamer Kıran, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak görev yapan değerli bilim insanı Prof. Dr. Nafiz Arıca’yı Üniversite Rektörlüğü için seçtiklerini söyledi.

Tamer Kıran, “Prof. Dr. Arıca, aslında sektörümüze uzak bir insan değil. Deniz Harp Okulu’nu bitirdikten sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığında subaylık görevini yerine getirmiş, daha sonra kariyerini akademik alanda sürdürerek hem yüksek lisans hem doktora derecesini aldığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne katılmıştır. Prof. Dr. Nafiz Arıca Hocamızın, devraldığı bu bayrağı daha yükseklere taşıyacağına, kendisine emanet edilen bu kurumu daha iyi yerlere götüreceğine inanıyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Tamer Kıran, PRÜ’nün bu yeni döneminin denizcilik camiasına, akademik dünyaya neticesinde devlete, millete hayırlı olmasını diledi.

Törende, Tamer Kıran, Prof. Dr. Oral Erdoğan’a hediyelerini verdi. Prof. Dr. Oral Erdoğan da yeni Rektör Prof. Dr. Nafiz Arıca’ya cübbesini giydirdi.

Törende, bölümlerine derece ile giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kaya Ardıç, yeni akademik yılın açılış dersini verdi.

Törene, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri, denizcilik sektörü temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler törene katıldı.

Tüm Sliderlar