Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin ardından bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Dayanışma ve yardımlaşmanın güçlendiği, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu, sevgi ve dostluk duygularının yoğunlaştığı, küslük ve dargınlıkların bir tarafa bırakılmasına vesile olan bayramlar, milli ve dini duygularımızı, inançlarımızı, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde yansıtan, çok özel ve anlamlı bir yere sahip müstesna günlerdir.

Aslında bu değerlerin tüm dünyaya hâkim olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Birçok bölgede süren çatışma ve karışıklıkların yanı sıra hemen yanı başımızda Karadeniz’de iki ayı aşkın süredir devam eden, çok sayıda insanın ölümüne ve yürek burkan insanlık trajedilerine yol açan savaş, barış, huzur ve istikrarın kıymetini bize hatırlatıyor. Ramazan Bayramı’na, barış ve huzurun bütün dünyada hâkim olması dileğiyle giriyoruz.

Son iki yıldır yaşantımıza kâbus gibi çöken Pandeminin artık kitlesel tehdit olmaktan çıkması ile bu bayramı daha coşkulu bir şekilde geçireceğimize inanıyorum. Bayram günlerinde başta aile büyüklerimiz olmak üzere yakınlarımızı, dostlarımızı, arkadaşlarımızı ziyaret etmeli, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşandığı bu güzel günlerde muhtaç durumda olanları da unutmamalıyız.

Ramazan Bayramının, başta İslam dünyası olmak üzere, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dilerken, yurdumuzda güzel bayramlar yaşamamızı sağlayan ve bu uğurda hiç düşünmeden canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, nice bayramlara sıhhat, afiyet ve huzur içerisinde sevdiklerimizle beraber kavuşmayı temenni ediyorum.

Tamer KIRAN

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı