Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi’ndeki ECDIS Simülatör Merkezi Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer Kıran Tarafından Açıldı

Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer Kıran Tarafından Açıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi’nde yaptırılan ECDIS Simülatör Merkezi, Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer Kıran tarafından 9 Mart 2020 Pazartesi günü fakültede düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Rize Valisi Kemal Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı,  Derepazarı Kaymakamı Nurbaki Yalçın, İyidere Kaymakamı Murat Akyüz, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Şahin öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tamer Kıran açılışta yaptığı konuşmada, bugünün kendisi için çok önemli ve özel bir gün olduğunu ifade etti. Fakültenin kapısından ilk adımı attığında karşılaştığı tablonun kendisini mutlu ve memnun ettiğini,  ifade eden Tamer Kıran, “Karşımda çakı gibi öğrenciler görüyorum. İnanıyorum ki buradan mezun olduğunuzda aynı kararlılık ve disiplin ile bu sektöre katkı sağlayacaksınız.” dedi.

Denizcilik Eğitiminde Yeterli Okul Sayısına Ulaşıldı

Tamer Kıran, Türkiye’de denizcilik eğitimi anlamında nicelik olarak bir sıkıntı kalmadığını, okul sayısı olarak yeterli sayıya ulaşıldığını belirtti.  Bugün Türkiye’de 12 fakülte, 13 meslek yüksekokulu, bu yıl gemi yapımı alanında eklenen 12 okul ile 61 meslek lisesi bulunduğunu kaydeden Tamer Kıran, bundan sonra eğitimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Tamer Kıran, “Artık bundan sonra eğitimin, eğitimi veren eğiticilerimizin ve okullarımızın fiziki ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışma yapmamız gerekiyor. Bizim artık denizcilik eğitimi anlamında kaliteyi toparlayana kadar yeni bir yere ihtiyacımız yok.” diye konuştu.

Törende, Rize Valisi Kemal Çeber, Üniversite Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Temel Şahin de birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Vali Çeber ve Rektör Prof. Dr. Karaman günün anısına Tamer Kıran’a plaket takdim etti.

Açılışın ardından Tamer Kıran, Vali Çeber ve Rektör Prof. Dr. Karaman, ECDIS Simülatörü ve Sıvı Yük Elleçleme Simülatörünün yer aldığı laboratuvarları gezerek, incelemelerde bulundu.

Tamer Kıran, Rize Valisi Kemal Çeber’i Ziyaret Etti

Açılış töreni öncesi Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Tamer Kıran Vali Çeber’e Oda’nın plaketini takdim etti, Vali Çeber de Kıran’a anı objesi sundu.

Başkanımız Tamer Kıran, programı kapsamında Rize’de Hasan Kemal Yardımcı Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’ni, Trabzon’da Trabzonport Genel Müdürü Muzaffer Ermiş’i ziyaret etti.

Açılış ve ziyaretlere İMEAK DTO Yönetim ve Meclis üyeleri katıldı.