Tamer Kıran, NATO Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı Heyetini Kabul Etti

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 30 Mart 2023 Perşembe günü, merkezi İstanbul’da bulunan Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı (NATO MARSEC COE) heyetinin nezaket ziyaretini kabul etti.

Oda Merkezinde gerçekleşen ziyarete, Direktör Deniz Albay Sümer Kayser ile merkezde görevli Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Portekiz’li subaylardan oluşan heyet katıldı.

Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı (MARSEC COE), 8 Haziran 2020 tarihi itibariyle NATO'ya akredite olarak uluslararası askeri kuruluş statüsüne ulaştı. Türkiye’nin NATO’ya akredite olan ikinci kuruluşu olan merkez, NATO’nun ise 26'ncı mükemmeliyet merkezi olma özelliğini taşıyor.

Türkiye'nin çerçeve ülke, Portekiz, Romanya ve Yunanistan'ın sponsor ülke olduğu çok uluslu bir yapı olan merkez, ülkelerin birikimini bir araya getirecek bir yapı içerisinde, deniz güvenliği paydaşları (devlet, üniversite, özel sektör ve savunma sanayii) arasında çok uluslu ve kurumlar arası iş birliği ile diyaloğun oluşturulmasını amaçlıyor.