Tamer Kıran, TOBB Afet Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun İlk Toplantısına Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 3 Mart 2023 Cuma günü, TOBB Afet Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısına katıldı.

Tamer Kıran, TOBB İstanbul Plaza'da düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından yaşanan acıyı tarif edebilecek bir söz maalesef bulunamadığını belirterek, ülkemizi yasa boğan bu felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına ise başsağlığı, yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diledi.

Afetin ardından lojistik planlamanın ne kadar büyük önem arz ettiği, lojistik sektörünün ne kadar stratejik bir sektör olduğunun görüldüğünü belirten Tamer Kıran, deprem bölgesindeki yardımların sürekliliğinin sağlanması ve yakın zamanda konut yapımına başlanacak olmasını da dikkate alarak lojistiğin doğru bir şekilde kurgulanması, kamu ve STK’lar arasında eşgüdümün sağlanması amacıyla TOBB Afet Lojistik Koordinasyon Kurulunu kurduklarını ve bugün ilk toplantıyı yaptıklarını söyledi.

Tamer Kıran, deprem sürecinde lojistikle ilgili yaşanan tecrübelerin masaya yatırılacağı toplantılardan çıkacak sonuçların ilgili kamu kurumlarıyla paylaşılarak, bundan sonraki süreçte oluşturulacak stratejilere katkı sağlanmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Tüm Sliderlar