Tamer Kıran ve Odamız Heyeti, Karadağ Cumhuriyeti'nde Kotor Belediye Başkanı ile Marina ve Tersane Ziyaretlerinde Bulundu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve beraberindeki Odamız Heyeti, Karadağ Cumhuriyeti’ndeki resmi temaslarının ikinci gününde, Kotor Belediye Başkanı ile marina ve tersane ziyaretinde bulundu.

Tamer Kıran ve Odamız Heyeti, 26 Nisan 2024 Cuma günü, Portonovi Marina ve Adriatic 42 Tersanesini ziyaret etti. Ziyaretlerde, işletmeler hakkında bilgi alınırken, işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Portonovi Marina’da Meclis Üyemiz Mustafa Aslan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiği Asmira Group’a ait yakıt istasyonu da ziyaret edildi.

Heyetimiz, Kotor Belediye Başkanı Vladimir Jokic’i de ziyaret etti. Bu ziyarete Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan da eşlik etti. Belediye Başkanı Jokic, bölgede denizcilik fakültesi ve lisesi olduğunu, her yıl Belediye tarafından sponsor olunan fakültede bir konferans düzenlendiğini belirterek, denizcilik alanında eğitim ve işbirliği konularında konferansa ülkemizden katılımın faydalı olacağını ifade etti. Heyetimiz, Kotor Denizcilik Fakültesi Dekanına da ziyarette bulundu.

Odamız Heyetinde, Meclis Başkanımız Başaran Bayrak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Akartaş, Orhan Gülcek, İsmail Görgün, Ahmet Can Bozkurt, Barış Türkmen ve Meclis Üyelerimiz yer aldı.