Tamer Kıran ve Odamız Heyeti, Karadağ Cumhuriyeti'nde Resmi Temaslarda Bulundu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer Kıran ve beraberindeki Odamız Heyeti, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere 25 Nisan 2024 Perşembe günü Karadağ Cumhuriyeti’ne gitti.

Tamer Kıran, resmi temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan’ı ziyaret etti. Tamer Kıran, Büyükelçi Barış Kalkavan’a ziyaretin anısına plaket takdim etti.

Tamer Kıran ve beraberindekiler bu ziyaretin ardından Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Devlet Sekreteri Pavle Tripkovic ile görüştü. Odamız Heyetine, Büyükelçi Barış Kalkavan da eşlik etti.

Daha sonra Karadağ Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dragan Kujoviç ve heyeti ile bir araya gelen Odamız Heyeti, Türkiye ve Karadağ arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi hususunda görüş alışverişinde bulundular. Bu ziyarete, Ticaret Müşaviri Erdal Karaömeroğlu da iştirak etti.

Tamer Kıran ve beraberindeki Heyetin Karadağ’daki ilk günkü temasları TurkCham - Karadağ Türk Ticaret Odası ziyareti ile son buldu.

Karadağ ve Türkiye’nin önde gelen şirketleri tarafından 2023 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olan TurkCham, Karadağ’da faaliyet gösteren Türk şirketleri ve ayrıca Türkiye ile ticaret yapan Karadağlı Şirketler için mesleki uzmanlık alışverişini kolaylaştırmayı ve ağ oluşturma olanakları sağlamayı amaçlıyor. TurkCham Onursal Başkanlığını Büyükelçi Barış Kalkavan, Oda Başkanlığını ise Burhan Genç yürütüyor.

Odamız Heyetinde, Meclis Başkanımız Başaran Bayrak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Akartaş, Orhan Gülcek, İsmail Görgün, Ahmet Can Bozkurt, Barış Türkmen ve Meclis Üyelerimiz yer alıyor.