Tamer Kıran, VISTA Türkiye’nin Gala Gecesine Katıldı

Tamer Kıran, WISTA Türkiye’nin Gala Gecesine Katıldı

Uluslararası Deniz Ticareti ile İştigal Eden Kadınlar Derneği WISTA Türkiye’nin, Odamızın da destekleri ile her yıl düzenlediği geleneksel gala gecesi , 18 Mayıs 2022 Çarşamba akşamı, Hilton İstanbul Kozyatağı’nda yapıldı.

Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün  (IMO) 18 Mayıs’ı, “Uluslararası Denizci Kadınlar Günü” ilan etmesi dolayısıyla “Denizcilikte Kadın Günü” adı altında gerçekleştirilen geceye, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Akartaş ile Ahmet Can Bozkurt katıldı.

Tamer Kıran yaptığı konuşmada, kadının işgücüne katılamadığı bir ülkenin kalkınmasından bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek, bedenin ve kas gücünün değil, aklın, fikrin ve düşüncenin öne çıktığı bir dönemden geçerken, eğitimli, öz güveni yüksek kadınlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Günümüzde daha önceleri tamamen erkekler tarafından yapılmış birçok işte, artık kadınların da görülmeye başlandığını belirten Tamer Kıran, “Erkekler için bile zor mesleklerden biri sayılan denizcilikte gemiler başta olmak üzere birçok alanda fiilen çalışan kadınlarımızın sayısının gittikçe artmasını fevkalade sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyorum.” dedi.

Erkek ve kadın denizciler arasında fırsat eşitliği konusunda bazı iyileştirmeler olmakla birlikte henüz arzu edilen seviyeye ulaşılamamasına rağmen sektörde örnek başarılarıyla adından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan kadınlardan gurur duyduklarını belirten Tamer Kıran, “Sektörümüzde yöneticilikten, gemi kaptanlığına birçok alanda çok sayıda kadının başarıyla görev yaptıklarını görüyoruz. Kadınlarımızın, zorluklardan yılmadan, kararlı bir şekilde görevlerini sürdürmelerinin denizcilik mesleğini çok daha ileri götüreceğine yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Tamer Kıran, denizcilik sektöründe emekleriyle varlık gösteren tüm kadınların, 18 Mayıs Uluslararası Denizci Kadınlar Günü’nü kutladı.

Konuşmasının ardından Tamer Kıran’a, VISTA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nazlı Selek tarafından  plaket takdim edildi.

Etkinliğe video konferans aracılığıyla katılan İMEAK DTO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu da,  kutlama dileklerini dile getirdi.

Tüm Sliderlar