Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitim Duyurusu Hk.

09.03.2015

Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitim Duyurusu Hk.

Sirküler No: 145 / 2015

Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi, 06-10 Nisan 2015 tarihleri arasında Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Binası'nda (Kılıç Ali Paşa Mah. İlyas Çelebi Sok.No:23 Cihangir-Beyoğlu/İSTANBUL) yapılacak olup, eğitim kontenjanı 65 kişi ile sınırlıdır. Katılımcı listesi, başvuru sırasına göre belirlenecek, gemi acente firmasında çalışmayanların başvuruları yer durumuna göre değerlendirilecektir.

1. Eğitime; en az lise mezunu, gemi acente firmasında çalışan ve gemi acente personeli kimlik kartı olmayan kişiler katılabilecektir.

2. Gemi Acenteleri Yönetmeliği'nin 18.maddesinin a) bendi gereğince, denizcilik eğitimi veren lise veya denizcilikle ilgili yükseköğretim programından mezun olanlar eğitime katılmaksızın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz İçsular ve Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne başvurarak gemi acentesi personeli kartı alabilirler.

3. Eğitim; Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Binası'nda (http://www.vda.org.tr/İletişim/tabid/281/Default.aspx) Pazartesi-Cuma günleri saat 10:00-16:00 arasında verilecek, sınav 11 Nisan 2015 Cumartesi günü Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi'nde (Ortaköy/İSTANBUL) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yapılacaktır.

4. Sınav sonunda başarılı olanlar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na müracaat ederek "Gemi Acentesi Personeli Kimlik Kartı" talebinde bulunacaklardır.

5. Gemi Acenteleri Eğitim Yönergesi gereğince, eğitim seminerlerine devam mecburi olduğundan devamsızlığı bir günü aşan adaylar sınava giremeyecektir.

6. Odamızca, katılımcılarından herhangi bir eğitim ücreti alınmayacak, eğitim sırasında katılımcılara "Gemi Acenteliği Eğitim Kitabı"  ve "Soru Bankası" dağıtılacaktır.

7. Eğitime katılmak isteyen eğitim niteliklerine haiz kişilerin, başvurularını ekte yer alan firma antetli dilekçe, öğrenim durumunu gösteren belge fotokopisi, (en az lise diploma fotokopisi) ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte en geç 03 Nisan 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar 0.212.293 79 35 No.lu faksa veya fatmanur.nomer@denizticaretodasi.org.tr veya zehra.burtek@denizticaretodasi. org.tr e-posta adreslerinden birine göndermeleri hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederiz.

Saygılarımızla,

EK: Firma Antetli Kâğıdına Yazılacak

Dilekçe Örneği (1 sayfa)                                                               İsmail ASASOĞLU

Genel Sekreter V.

Gereği :                                                                      Bilgi :

- Tüm Üyeler (web)                                                      - Ulaştırma Denizcilik Haberl.Bak.

- Türk Armatörler Birliği                                                             Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Md.

- S/S Gemi Arm.Mot.Taş.Koop.                                     - YK Başkan ve Üyeleri

- Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği                      - YK Yedek Üyeleri

- KOGAD                                                                               - İMEAK DTO GAEK Üyeleri

- İlgili Acenteler                                                                      - İMEAK DTO Şube YK Başkanları