• Anasayfa
  • |
  • 18. Ulusal Denizkızı Kongresi Alanya’da Gerçekleşti

18. Ulusal Denizkızı Kongresi Alanya’da Gerçekleşti

18. Ulusal Denizkızı Kongresi, Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) tarafından, 27 - 30 Nisan 2017 tarihleri arasında Alanya Mukarnas Spa Resort Hotel'de gerçekleştirildi. 40 farklı üniversite ve lise dengi okuldan 180 öğrencinin katıldığı Kongrenin açılış konuşmasını DÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Can SERBEST yaptı.

Türk Loydu Vakfı Dış İlişkiler Müdürü Sn. Mehmet AVCI, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erkan DERELİ, Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Sn. Mehmet ANILGAN, Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sn. Ahmet TAŞDEMİR, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Hüseyin YILMAZ, İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Oğuz Salim SÖĞÜT, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Sn. Ahmet ERGİN, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Feramuz AŞKIN, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. İlker CİVELEK, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Sn. Hızır Reis DENİZ'in de katılımcılar arasında yer aldığı Kongre'de konuşmacıların yoğun olarak üzerinde durduğu konu, Kongre'nin sürekliliği ve başarısı oldu.

Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erkan DERELİ, DÖDER'in bir sonraki Ulusal Denizkızı Kongresi'nin Ankara'da gerçekleştirilmesi ile öğrenciler ve devlet kurumları arasındaki bağın güçlenmesine büyük katkı sağlanacağını ifade etti. Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Sn. Hızır Reis DENİZ, sektörün sorunlarına değinip, öğrencileri bu konudaki gayretlerini arttırmaya teşvik etti. Açılış kokteylinin ardından başlayan ilk oturumda Girne  Üniversitesi'nden Sn. Ali Rıza İŞİPEK, "Türk Denizciliğinin Tarihi ve Gelişimi" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

(Kaynak: Denizci Öğrenciler Derneği)