2. Balast Suyu Yönetimi Zirvesi, 3-5 Şubat 2015, Long Beach, Kaliforniya

ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı (U.S. Coast Guard – USCG) Komutanı Ryan ALLAIN ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization – IMO) Başkanı Chris WILEY, 3-5 Şubat 2015 tarihlerinde Long Beach - Kaliforniya’da düzenlenecek olan 2. Balast Suyu Yönetimi Zirvesi’nde, USCG’nin Nihai Kuralı ve IMO Balast Suyu Yönetimi (Ballast Water Management – BWM) Anlaşması hususlarında açılış konuşması yapacaklardır. USCG Nihai Kuralı’nın pek yakında yürürlüğe girmesi ve BWM Anlaşmasının onaylanması ile balast suyunu yönetmek için çevresel uyarlamaların yapılması kaçınılmaz olacaktır. Yakında uygulanacak olan bahse konu iki standart ile birlikte, mevcut tüm gemiler standartların yürürlüğe giriş tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde uyumlu ve onaylı bir BWM sistemine göre uyarlanmış olmak zorundadırlar. Ayrıca, yeni inşa edilecek olan tüm gemilerin de BWM sistemlerine uyumlu standartlara sahip olmaları gerekecektir. 2. Balast Suyu Yönetimi Zirvesi; Düzenleyicileri, Armatörleri ve Gemi İşletmecilerini, Gemi İnşacılarını, Su Arıtma Uzmanlarını, Deniz Malzeme Tedarikçilerini, Liman İdarelerini, Deniz Taşımacılığı / Denizcilik Birliklerini ağırlayacaktır.