• Anasayfa
  • |
  • 2016 Dünya Denizcilik Günü Kutlanıyor

2016 Dünya Denizcilik Günü Kutlanıyor

 

Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO ve uluslararası denizcilik camiası bugün (29 Eylül 2016) "Denizcilik dünya için vazgeçilmezdir" temasıyla dünya denizcilik gününü kutluyor.

Deniz yolu taşımacılığı ile diğer denizcilik faaliyetlerinin önemini vurgulama amacıyla kutlanan Dünya Denizcilik Günü, Birleşmiş Milletlerin resmi günlerinden biridir ve her sene farklı bir temayla kutlanır.

2016 için belirlenen "Denizcilik: dünya için vazgeçilmezdir" temasıyla denizcilik faaliyetleri ve insan yaşamı arasındaki önemli ilişki vurgulanacak ve IMO'nun uluslararası deniz taşımacılığını düzenleyici bir kurum olarak yaptığı çalışmalar ele alınacaktır.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim etkinlikle ilgili mesajında şunları kaydetti: "2016 Dünya Denizcilik Günü temasının vurguladığı gibi denizcilik sektörü dünyamız için vazgeçilmezdir ve temiz ve sürdürülebilir gelişmeye yöneldiğimiz bir dönemde denizciliğin dünya ekonomik büyümesindeki kritik rolü azalmayacaktır."

Ulusal hükümetler, Dünya Denizcilik Günü'nü genellikle eylül ayının son haftası olmakla birlikte kendi tercih ettikleri bir tarihte kutlayabilmektedir.

 

Dünya Denizcilik Günü Forumu 2016

IMO, 29 Eylül 2016 tarihinde Londra'daki merkezinde uluslararası denizcilik sektörünün karşılaştığı sorunlarla ilgili bir söyleşi düzenleyecektir. Etkinlik Türkiye saatiyle 17:15'te aşağıdaki bağlantı adresinden takip edilebilecektir: http://streaming.imo.org/wmd2016/

Online katılımcılar, tartışmaya Twitter'dan katılmak için https://twitter.com/IMOHQ adresini takip edebilirler.

 

Dünya Denizcilik günü Paralel Etkinliği

Dünya Denizcilik Günü Paralel Etkinliği Kasım 2016'da Türkiye'de düzenlenecektir.

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki internet sitesini ziyaret edebilirsiniz:

http://www.worldmaritimedayturkey.com/

 

Kaynak: 29.09.2016 tarihli IMO basın bildirisi.