• Anasayfa
  • |
  • BAKAN ARSLAN: DEMİRYOLUNA 2023 YILINA KADAR 39 MİLYAR EUROLUK YATIRIM YAPACAĞIZ

BAKAN ARSLAN: DEMİRYOLUNA 2023 YILINA KADAR 39 MİLYAR EUROLUK YATIRIM YAPACAĞIZ

Ankara'da düzenlenen Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi ve Fuarı'nın açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, Yüksek Hızlı ve Hızlı Demiryolu projelerinde 2023 yılına kadar 39 milyar euro yatırım yapacaklarını belirtti. Bu tutarın yüzde 80'i olan yaklaşık 31 milyar euroyu Yüksek Hızlı ve Hızlı Demiryolu projeleri için planladıklarını kaydeden Bakan ARSLAN, "Yeni açılacak hatlarımızla ülkemizin dört bir yanını yüksek hızlı ve hızlı tren hatları ile bağlamış olacağız" bilgisini aktardı.

 

"Elektrikli ve sinyalli hatları yüzde 100 arttırdık"

 

Türkiye'deki demiryolu ağının yüzde 90'ını yenilediklerini, elektrikli ve sinyalli hatları yüzde 100 artırdıklarının altını çizen ARSLAN, "Hedefimiz 2023'e giderken bütün hatlarımızı elektrikli ve sinyalli hale getirmek. Böylece demiryolu sektöründen elde ettiğimiz işletme verimliliğini azami seviyeye çıkarmak. Eş zamanlı olarak ülkemizde demiryolu endüstrisinin oluşması için bölge pazarı da dikkate alınarak, özel sektörle sanayi tesisleri kurmak ve üretime geçmek anlamında önemli mesafe kat ettik" ifadelerini kullandı.

 

"Haydarpaşa Garı yıl sonuna yetişecek"

 

Ankara-İstanbul arası yüksek hızlı trenle 140 milyon yolcu taşındığını belirten ARSLAN "Bu sene sonu itibariyle Pendik'te son bulan yüksek hızlı tren hattını ilerleterek İstanbul'un kalbi olan Haydarpaşa garına kadar erişmiş olacağız" dedi. Konuşmasının ardından stantları gezerek bilgi alan Bakan ARSLAN, yüksek hızlı tren simülasyonunu kullandı

 

Kaynak: Dünya gazetesi 09.05.2018