• Anasayfa
  • |
  • Balast Suyu Yönetimi Sistemlerine İlişkin Online Anket Hk.

Balast Suyu Yönetimi Sistemlerine İlişkin Online Anket Hk.

Balast Suyu Yönetimi Sistemlerinin (Ballast Water Management Systems – BWMS) test edilmesi, onaylanması, uyarlanması ve işletilmesi süreçlerine dahil olan tüm paydaşlar, BWMS onaylama yönergelerinin uygulanması ve tip onaylı sistemlerin performansının değerlendirilmesi amacıyla Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından yürütülen çalışmanın bir parçası olarak, online anketleri doldurmaya davet edilmektedirler.

IMO'nun Deniz Çevresini Koruma Komitesi'nin (MEPC) Ekim 2014'te gerçekleştirilen 67. Oturumunda başlatılan çalışma, Balast Suyu Yönetimi Sistemlerinin Onaylanması İçin Kılavuz'da (G8) yer alan teknik standartların ve onaylama denemesi prosedürlerinin kapsamlı şekilde gözden geçirilmesini amaçlamaktadır.

Bahse konu ankete, 1 Haziran 2015 tarihine kadar https://sites.google.com/a/wmu.se/d2study/ internet adresinden erişilebilecek olup, idareler ve ortak temsilcilikler; deneme tesisleri, kuruluşları ve bağımsız uzmanları; BWMS geliştiricileri, üreticileri ve tedarikçileri; klas kuruluşları; armatörler ve gemi işletmecileri; bayrak Devleti ve liman Devleti kontrolü denetçileri ve diğer ilgili uzmanlar, danışmanlar ve kuruluşlar anketi doldurmaya davet edilmektedirler.

Anılan çalışma, Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University – WMU) işbirliğiyle IMO Sekreteryası tarafından yürütülmekte olup, çalışmanın sonuçları 2016 yılının bahar aylarında gerçekleştirilecek olan MEPC'nin 69. Oturumuna sunulacaktır.

 

Kaynak: IMO, 20 Mart 2015