BIMCO’nun Yeni Genel Sekreteri Belli Oldu

BIMCO yeni Genel Sekreter olarak İngiltere Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı (Cheif Executive Officer –CEO) Angus FREW’i atamıştır. Bay FREW, 2013 yılının sonunda emekliye ayrılacak olan Torben SKAANILD’in yerine gelecek olup, BIMCO Yönetim Kurulu Şanghay’da düzenlenen toplantısında oy birliği ile Bay FREW’in Genel Sekreterliğini kabul etmiştir. Danimarka’ya taşınacak olan Bay FREW yeni görevine Ekim ayının başında geçecek ve selefi Bay SKAANLID’den 6 ay boyunca destek alacaktır. Ayrıca BIMCO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine oy birliği ile Michael LUND’u getirmiştir. Kontrat ve Hukuki İşlere Genel Sekreter Yardımcısı Soren LARSEN başkanlık edecek olup, Teknik ve Operasyonel İşler Konularını da Genel Sekreter Yardımcısı Lars Robert PEDERSEN yönetecektir. Denizcilik Politikası ve Ekonomik İşler yeni tayin edilen Genel Sekreter Yardımcısı Michael LUND tarafından yürütülecektir.  Bay SKAANİLD yaptığı açıklamada ‘Angus FREW dünyanın farklı bölgelerinde, denizcilik endüstrisinde kayda değer başarılara imza atmış bir kişi olup, BIMCO’ya birçok yenilik getirecektir’ demiştir. (06.03.2013 tarihli Lloyd’s List Gazetesi’nden alınmıştır.)