DEİK Türk İspanyol İş Konseyi Duyurusu

TOBB’dan alınan yazıda, Bask bölgesi Sanayi, İnovasyon, Ticaret ve Turizm Bakanı Sn. Bernabe Unda’nın başkanlığında ve çeşitli bakanlık temsilcilerinin de katılımı ile geniş bir iş adamı heyetinin 8-11 Ekim 2012 tarihleri arasında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecekleri bildirilmektedir. DEİK/ Türk – İspanyol İş Konseyi ve Bask Hükümeti Ticaret Ofisi (SPRI) işbirliği ile söz konusu ziyaret kapsamında, 10 Ekim 2012 tarihinde İstanbul Ceylan Intercontinental Otel’inde Bask bölgesi ekonomisinin tanıtılması amacıyla bir seminer düzenleneceği ifade edilmektedir. İspanya’nın toplam ihracatının %30’unun Bask bölgesinden gerçekleştirildiği belirtilerek, makine ekipmanları ve takım tezgahları konusunda İspanya pazarının %85’ini oluşturan bölgede ayrıca çelik sanayi, demiryolu ekipmanları sanayi, enerji ekipmanları ve ileri üretim teknolojileri sektörlerinin de oldukça geliştiği kaydedilmektedir. Bask bölgesinde yerleşik firmaların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek seminerde yenilenebilir enerji, ulaştırma lojistik, otomotiv, makine ekipmanları, ileri üretim sistemleri öncelikli sektörler olarak belirlenmiş olup, seminere katılacak olan firmaların, kendilerini Türkiye’de temsil edecek bir iş ortağı ve/veya potansiyel müşteriler aradıkları bildirilmektedir. Söz konusu seminere katılım bildirimlerinin en geç 08.10.2012 tarihine kadar DEİK’e (Aycan Damalı; adamalı@deik.org.tr faks: 0212 339 5065) bildirmesi gerekmektedir.