“DEİK/Türk-Litvanya İş Konseyi Toplantısı”

Litvanya Siauliai Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odası Heyeti’nin İstanbul ziyareti çerçevesinde, 8 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 13.30-17.30 arasında TOBB Plaza’da DEİK/Türk-Litvanya İş Konseyi tarafından bir toplantı gerçekleştirilecektir. Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Ketstutis Kudzmanas’ın da onurlandıracağı toplantıda, Siualiai bölgesinin ekonomik potansiyeli, işbirliği alanları ve “lojistik üs” olarak avantajları tanıtılacaktır. İskandinav ülkeleri ile AB ülkeleri arasında bir köprü görevi üstlenmeye çalışan Litvanya ulaştırma altyapısını Trans-Avrupa şebekesine ekleyerek, ülkeyi bir lojistik merkez haline dönüştürmeyi ve Baltık ve Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayan ulaştırma altyapı projelerini hayata geçirmeyi planlamaktadır. Bu itibarla, Litvanya ile başta lojistik ve inşaat sektörleri olmak üzere enformasyon ve bilişim teknolojileri, enerji, tekstil, makine, metal endüstrisi, gıda ve tarım (sebze-meyve) alanlarında önemli işbirliği fırsatları mevcuttur. Anılan toplantı kapsamında, ikili firma görüşmeleri gerçekleştirilecek olup konuk heyetin detayları ve taslak program akışı ekte bilgileriniz için yer almaktadır. Söz konusu toplantıya katılmayı dileyen firmalarımızın, katılım teyitlerinin ekteki başvuru formu aracılığıyla 28 Eylül 2012 tarihine kadar DEİK’e (Sn. Aycan Damalı, e-mail: adamali@deik.org.tr, tel: 0212 339 50 74)

Yeni_Klasor__2_.rar