Dünyanın En Büyük Deniz Rüzgar Türbini

Vestas’ın ilk V164 – 8.0 MW rüzgar türbini, Østerild’deki büyük rüzgar türbinleri için olan Danimarka ulusal test merkezinde kuruldu ve çalışmaya başladı. Dünyanın en büyük rüzgar türbini başarıyla ilk elektriğini üreterek dünyanın çalışan en güçlü rüzgar türbini oldu. Vestas’ın Teknoloji Şefi Anders Vedel, “Vestas’ın yatırımlarını ve sabit giderleri kıstığı bir dönemde takımın yoğun çalışmaları sayesinde V164 – 8.0 MW’ın üretimini, denemesi ve kurulumunu planladığımız gibi tamamladık. Bundan sonra türbinin performansını yerinde incelemek için sabırsızlanıyoruz.” diye konuştu. Østerild’deki büyük rüzgar türbinleri için olan Danimarka ulusal test merkezi’nde dikilen türbin, önümüzdeki aylarda güvenilirlik ve enerji çıkışı konusunda daha detaylı onaylama için yakından takip edilecek. Türbinin kurulumu deniz rüzgarına yatırım yapan müşteriler için maksimum güvenliği sağlayan önemli bir kilometre taşı. V164 – 8.0 MW, Mitsubishi Heavy Industries ve Vestas arasındaki ortaklığın kıyı açıklarındaki ürünlerinin ana gemisi olacaktır. Vestas Offshore’un Başkanı Jens Tommerup, “Vestas’ın ispatlanmış teknoloji çözümlerine dayanan V164 – 8.0 MW, alanında en yüksek enerji çıkışına sahip. Vestas ve Mitsubishi Heavy Industries’in ortak deneyimi ve yetenekleriyle, bizi gelişen kıyı açığı piyasasında güçlü konuma koyuyor.” dedi. V164 – 8.0 MW türbininin seri üretimine 2015’de başlanabileceğine inanılsa da, bu siparişlere bağlıdır. (Kaynak: 28.01.2014 tarihli Maritime Denmark bülteninde yayınlanmıştır)