Gine Körfezinde Saldırıya Uğrayan Balıkçı Gemisi Hk.

Gine Körfezi Deniz Ticareti Bilgi Paylaşım Merkezi (Maritime Information Sharing Center, Gulf of Guinea – MTISC GOG) tarafından 02.03.2015 tarihinde kaçırıldığı duyurulan balıkçı gemisinin 03.02.2015, saat 04:10 sularında Nijerya’nın 8 deniz mili açıklarında deniz haydutları tarafından terkedildiği armatör tarafından doğrulanmıştır. Gemi şu anda güvenli bir limana doğru gitmektedir. Gemilere deniz haydutluğuna karşı tavsiye edilen önlemlerin titizlikle uygulanması ve Uluslararası Denizcilik Bürosu Deniz Haydutluğu Rapor Merkezi (Internatnional Maritime Bureau, Piracy Reporting Center – IMB PRC) uydu yayınını Inmarsat C ECG güvenlik ağı üzerinden takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra, gemilerden tüm saldırıları ve şüpheli olayları ‘Gine Körfezinde Armatörler, İşletmeciler ve Kaptanları için Deniz Haydutluğu Kılavuzu’nda belirtilen kurallara uygun şekilde bildirmeleri istenmektedir.