• Anasayfa
  • |
  • Güvenli ve Sürdürülebilir Boğazlar

Güvenli ve Sürdürülebilir Boğazlar

Malakka ve Singapur Boğazlarının Kıyı Devletleri (Endonezya, Malezya ve Singapur) temsilcileri, paydaşları ve boğazları kullanan devletler 26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında Endonezya'da düzenlenen 9. İşbirliği Forumu (9. Cooperation Forum)'nda bir araya geldi. Forum boyunca uluslararası deniz ticaretinin en yoğun yollarından Malakka ve Singapur Boğazları'nda seyir, e-seyir ve deniz çevresinin korunması gibi önemli konular ele alındı.

IMO Temsilcisi Hiro Yamada, 29 Eylül ve 30 Eylül günlerinde sırasıyla İşbirliği Forumu'na, İşbirlikçi Mekanizma kapsamındaki iki farklı toplantıya ve Proje Koordinasyon toplantısına katıldı. Yamada, IMO yönetimindeki IMO Malakka ve Singapur Boğazları Güven Fonu'na yapılacak bağışları teşvik edici bir konuşma yaptı.

 

İşbirlikçi Mekanizma (Cooperative Mechanism), Malakka ve Singapur Boğazları'nın kıyı devletleri, kullanıcı devletleri ve paydaşları arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmek amacıyla 2007'de kuruldu. İşbirliği Forumu devletler arası diyaloğu geliştirici bir işlev görürken, Proje Koordinasyon Komitesi Boğazlar Projelerinin uygulanış şeklini düzenlemektedir. Seyir Fonu Yardımları ise Malakka ve Singapur Boğazları için kritik öneme sahip seyir yardımcılarının sağlanmasına yönelik doğrudan finansal katkı almaktadır.

 

Kaynak: IMO internet sitesi.

(http://www.imo.org/en/MediaCentre/WhatsNew/Pages/default.aspx)