• Anasayfa
  • |
  • ICS, Eylül ayında düzenlenecek olan Uluslararası Denizcilik Konferansı’nda önemli konuları ele alacak

ICS, Eylül ayında düzenlenecek olan Uluslararası Denizcilik Konferansı’nda önemli konuları ele alacak

​Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), Londra Uluslararası Denizcilik Haftası (London International Shipping Week – LISW) ile paralel olarak düzenlenecek olan bu seneki yıllık konferansında, günümüz denizciliğinin en büyük sorunlarından bazılarını ele alacaktır. IMO Genel Sekreteri Kitack LIM ve ICS Başkanı Esben POULSSON, konferansta yapılacak tartışmalara öncülük edeceklerdir.

13 Eylül 2017 Çarşamba günü British Library'de gerçekleştirilecek olan ICS'in Uluslararası Denizcilik Konferansı'nda, deniz taşımacılığı için bugün ön planda olan CO2 Emisyonlarının azaltılması ve çevre düzenlemesi, serbest ticaretin sürdürülmesi ve denizcilerin rolü konularına odaklanacaktır.

Anılan konular; Avrupa Komisyonu'nun Deniz Taşımacılığından Sorumlu Direktörü Magda KOPZYNSKA, ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Jeff LANTZ, Norveç'ten Sveinung OFTEDAL (deniz taşımacılığı için CO2 emisyonlarını azaltma stratejisi geliştiren IMO çalışma grubunun şu anki başkanı), Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Komisyonu'ndan Jan HOFMANN ve Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ITF'ten Jacqueline SMITH de dâhil olmak üzere ilgili konuların merkezinde yer alan liderler tarafından ele alınacaktır. ICS Yönetim Kurulu'nun önde gelen üyeleri John ADAMS (Bahamalar), John C LYRAS (Yunanistan), Emanuele GRIMALDI (İtalya) ve Svein STEIMLER (Japonya) da tartışmaya katılanlar arasında olacaktır.

Tartışma panelinin dört ana oturumu aşağıdaki gibidir:

CO2 Emisyonlarının Azaltılması: IMO Yol Haritasının Geliştirilmesi;

Yeni Çevre Düzenlemesi: Uyum Sağlama Maliyetleri;

Serbest Ticareti Sürdürmek: Alacakaranlık ya da Yeni Şafak?

Denizciler İçin Düzgün Çalışma Koşulları: Sağlıyor muyuz?

 

Rezervasyon için lütfen jade.Smith@ics-shipping.org ile temasa geçiniz

 

(Kaynak: Uluslararası Deniz Ticaret Odası – ICS)