• Anasayfa
  • |
  • ICS tarafından hazırlanan Pilotaj, Yedekleme ve Palamar İşlemleri 2016 anketi uygulamaya geçti

ICS tarafından hazırlanan Pilotaj, Yedekleme ve Palamar İşlemleri 2016 anketi uygulamaya geçti

 

Kılavuz kaptanlar, günümüzde büyük deniz araçlarının ekonomi ve çevre üzerinde oluşturduğu potansiyel risklerin azaltılmasında ve deniz güvenliğinin sağlanmasında en önemli rollerden birini üstlenmektedir.  Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) bu nedenle dünyadaki liman ve terminallerin sunduğu pilotaj, yedekleme ve palamar hizmetleriyle ilgili ilk kapsamlı anketini hazırlamıştır.

Anketin amacı, ICS Köprüüstü Prosedürleri Kılavuzu gibi çalışmalarda tavsiye edilen en iyi uygulamaların ne derece izlendiğine yönelik değerlendirme yapmaktır. (Odamızın, ICS Köprüüstü Prosedürleri Kılavuzu ile ilgili yayımladığı son sirkülere bu bağlantıdan erişebilirsiniz: http://www.denizticaretodasi.org.tr/sayfalar/sirkulerdetay.aspx?DUYURU=8816&KATEGORI)

 

ICS Denizcilik Direktörü John Murray, anketten gelecek güvenilir sonuçların ICS'nin sürekli gelişme yönündeki hedefine emsalsiz bir katkı sunacağını belirtmektedir.

ICS Pilotaj, Yedekleme ve Palamar İşlemleri Anketi 16 Ekim 2016 tarihine kadar online erişime açık olacaktır. Ankete katılım anonim olarak gerçekleşmektedir. Sorular; kılavuz kaptanlıktan muafiyet belgelerinin sağlanabilirliği, pilotaj işlemlerinin uygulanma şekilleri ve elektronik seyir yardımcılarının bilinmesi, yedekleme ve palamar hizmetleri ve yaşanan veya son anda atlatılan kazalar gibi konuları kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.

Ankete aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirsiniz:

http://www.smartsurvey.co.uk/s/ICSPilotageTowingMooringSurvey2016/

 

Kaynak: ICS internet sitesi. (http://www.ics-shipping.org/)