• Anasayfa
  • |
  • ICS, ‘Tehlikeyi Fark Et’ posterleriyle seyir güvenliğini arttırmayı hedefliyor

ICS, ‘Tehlikeyi Fark Et’ posterleriyle seyir güvenliğini arttırmayı hedefliyor

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) ve bir koruma ve tazmin kulübü olan Standard Club, deniz taşımacılığı sektörünü ilgilendiren tehlikelere dikkat çekmek üzere dünya üzerindeki deniz taşımacılığı şirketleri için ücretsiz güvenlik posterleri yayımladı. Bu çalışma, ICS ve Standard Club'ın gemiadamları için birlikte yürüttüğü 'Tehlikeyi Fark Et' ('Spot the Hazard') yarışmasının son aşaması olarak gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan gemiadamlarından köprüüstü, güverte, makine odası, gemi mutfağı ve liman terminalinde karşılaşılan on tehlikeyi saptamaları istendi.

Yarışmayı kazananlar, en fazla tehlikeyi doğru olarak saptayanlar ile seyir güvenliğini geliştirmeye yönelik en yaratıcı ve etkili fikirleri sundukları düşünülen katılımcılar arasında seçildi.

Yayımlanan posterlerin amacı, bütün mürettebatı gemi güvenliği konusunda sorumlu davranmaya teşvik etmek ve olası tehlikelere ve kazalara dikkat çekmektir. ICS Genel Sekreteri Peter Hinchliffe konuyla ilgili bir açıklamada bulundu:

"ICS, bu girişime yüksek derecede ilgi gösterilmesinden memnun olmuştur. Bu yarışma, gemiadamlarının dikkatini olası tehlike ve kazalara çekerek denizcilik dünyasında daha etkili bir güvenlik kültürünün sürdürülmesine yardımcı olmaktadır. Yeni posterin olabildiğince fazla gemide bulundurulmasını ve böylece gemideki temel tehlikelere dikkat çekilmesini sağlamak sıradaki niyetimizi açıklamaktadır."

 

Kaynak: ICS  internet sitesi.