IMO 2020 Uyumlu Düşük Kükürtlü Yakıtın Tanıtımı Hk.

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Uluslararası Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization-IMO) halihazırda % 3,5 olarak kullanılan alanlarda % 0,5'lik küresel kükürt üst limitli yakıt uygulamasına başlayacaktır. Tüm bu alanlarda gemiler, egzoz gazı temizleme sistemleri (Scrubber) tesis etmediği sürece, maksimum % 0,5 kükürt içeriği olan yakıtlar kullanmak zorunda kalacaktır.

Finlandiya menşeili petrol rafineri firması, yaklaşmakta olan yeni yönetmeliğe armatörlerin uyum sağlamasına yardımcı olmak maksadıyla, IMO 2020 uyumlu düşük kükürtlü yakıtını tanıtmıştır.

Tanıtılan yakıt, maksimum % 0,5 oranında kükürt içermekte olup, 2019’un dördüncü çeyreğinde piyasaya sunulacaktır. Firma Petrol Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Sn. Marko Pekkola; “Geliştirilen yakıt, denizcilik faaliyetlerinden kaynaklanan kükürt emisyonları için katı yasal gereklilikleri karşılayarak sorunsuz işleyişe olanak sağlamaktadır.” açıklamasında bulunmuştur.

Bahse konu ürün Kuzeybatı Avrupa'da satışa sunulacak olup, yakıtın temin edilebileceği konumların ve ürünün teknik özelliklerinin, üretici tarafından 2019 sonbaharında sektöre bildirileceği belirtilmiştir.

Kaynak      : World Maritime News