İngiliz Kraliyet Donanması Artık Çevreye Daha Duyarlı

İngiliz Kraliyet Donanması, donanmanın çevreye olan etkisini en aza indirecek yeni bir yaklaşımı benimsemiştir. Söz konusu yaklaşım diğer Donanmalar için de bir model haline gelebilir. Kraliyet Donanması, İngiltere deniz alanındaki deniz koruma alanları etrafında gerçekleşen askeri faaliyetlerin uygunluğu konusunda tavsiye veren elektronik haritalamanın interaktif bir bileşeni olan Çevre Koruma Yönergelerini (Denizcilik) (Environmental Protection Guidelines (Maritime) – EPG(M) ) oluşturmuştur. Gemi tasarımcıları ve operatörleri söz konusu kuralları takip ederek, faaliyetlerinin çevreye yönelik riski en aza indirdiğinden ve yasal sınırlamalara uygun olduğundan emin olacaklar. EPG (M), Kraliyet Donanması tarafından deniz koruma alanları yakınlarında havada, karada, denizde ve su altında gerçekleştirilen tüm faaliyetleri kapsamaktadır. Donanma, yeni kurallara uyacağına dair Niyet Bildirisini imzalamıştır. Kaynak: Maritime Journal